Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Za dobrý skutok mu chcel zaplatiť: Príbeh stratenej peňaženky mal šťastný koniec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Každý z nás už niekedy niečo stratil. V tých lepších prípadoch iba zopár drobných, v horších celú peňaženku so všetkými dokladmi alebo mobilný telefón. Našťastie, príhoda nášho čitateľa má pozitívny záver.

Pán Oto Kostolány tento týždeň ako zvyčajne, nastúpil v skorých ranných hodinách do bratislavskej električky, keďže pracuje ako vodič. Vyberal si z ruksaku veci a to, že niekde medzi sedadlami pre cestujúcich vytratil peňaženku, si ani nevšimol. „Mal som v nej asi 40 eur a hlavne všetky doklady aj s platobnou kartou,“ povedal nám pán Kostolány.

Chvalabohu, to ráno cestoval električkou do práce aj pán Roman Vojtechovský, ktorý si stratenú peňaženku všimol a bez váhania sa ju rozhodol vrátiť majiteľovi: Bol by som rád, keby všetci ľudia konali čestne, je to jedna z najlepších vlastností vôbec,“ myslí si nálezca.

Finančnú odmenu odmietol

Keď dobrodinec pátra po vlastných skúsenostiach so stratami a nálezmi, nachádza viac pozitívnych príkladov. „Podľa mňa sú aj čestní ľudia, ktorí idú za majiteľom a vec mu vrátia,“ dodáva. „Stalo sa mi niekoľkokrát, že som našiel nejakú vec a vrátil som ju majiteľovi. Hlavne v škole, kde som pôsobil ako špeciálny pedagóg. Ale čo sa týka stratenej peňaženky, ktorú som našťastie vedel identifikovať, to sa mi stalo po prvýkrát,“ priznal Roman Vojtechovský.

Pán Vojtechovský sa s majiteľom peňaženky spojil a kontaktoval aj jeho zamestnávateľa. „Stretli sme sa večer na stanici a ja som mu bol veľmi vďačný. Dokonca som mu chcel dať finančnú odmenu, ale on nič nechcel,“ poznamenal pán Kostolány, ktorý sám kedysi našiel v električke mobilný telefón a vrátil ho majiteľovi.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu