Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Superbabička z Gemera: Ujala sa chorého vnúčika, sama to pritom nemá ľahké!

Vojto s babičkou Jarmilou Zobraziť galériu (7)
Vojto s babičkou Jarmilou (Zdroj: archív J. Cs.)

GEMER - S rodinou z Gemera sa osud kruto zahráva, no Jarmila, hoci je jej najstarším členom, bojuje najviac a všetkými silami. Keď sa jej narodil vnúčik Vojto s detskou mozgovou obrnou, ujala sa ho, pretože jeho mamička je vážne chorá a starostlivosť oňho nezvláda. Hoci chlapčekovi by zniesla všetko na svete, sama bojuje so zákerným onkologickým ochorením a sily jej ubúdajú. Potrebuje preto aj vašu pomoc.

(Píše Vojtova babička)

Dňa 17.7. 2010 sa narodil môj vnúčik Vojto, krásny malý anjelik s veľkými očičkami. Po prepustení z nemocnice som sa ho ujala z dôvodu, že jeho maminka je tiež chorá a nevie sa postarať o dieťatko. Keď mal malý 3 mesiace, začal byť chorľavý. Bolelo ho bruško, nemal chuť do jedla a vždy plakal, preto som sa rozhodla navštíviť lekára a ten nás odporučil do nemocnice v Banskej Bystrici.

Malý Vojtík ako novorodeniatko.
Zobraziť galériu (7)
Malý Vojtík ako novorodeniatko.  (Zdroj: archív J. Cs.)

Po trojtýždňovom pobyte nás prepustili s diagnózou P94.1, čo je vrodená hypertonia. Stav malého sa však nezlepšoval a po ďalšom vyšetrení bola predošlá diagnóza opravená na DMO (detská mozgová obrna). Chodíme do kúpeľov do Dunajskej Lužnej, kde malý absolvuje cvičenie Vojtovou metódou, LTV cvičenie na fitlopte, mangnetoterapiu, celotelový vírivý kúpeľ a Bioptron.

Konečná diagnóza pre malého znie DMO - spastická kvaduparéza s hypotoniou a dystoniami trupu a končatín, ťažká PMR. Vnúčik má tri roky a ešte bez pomoci nesedí. Robím všetko, čo sa len dá. Každý 3. mesiac chodíme do Dunajskej Lužnej, na viac bohužiaľ nemám prostriedky, pretože okrem Vojta mám v opatrovníctve ešte dve vnúčatá.

Čiernovlasý anjelik cvičí o sto šesť.
Zobraziť galériu (7)
Čiernovlasý anjelik cvičí o sto šesť.  (Zdroj: archív J. Cs.)

Preto uvítam každú pomoc dobrých ľudí, ktorých prosím o pomoc pre moje slniečko. Rada by som videla môjho vnúčika aspoň sedieť bez pomoci, aby sa vedel hrať so svojimi sesternicami a bratrancami a nemusel iba so smutnými očkami pozerať, ako sa hrajú. Budem robiť pre to všetko, čo bude v mojich silách, pretože sama som onkologička a môj zdravotný stav sa rapídne zhoršuje. Ďakujeme veľmi pekne za každú pomoc.

Kontaktné údaje Vojtovej babičky:

Jarmila Csalová

Gemer 45

982 01, Tornaľa

tel. č.: 0908 144 316

e-mail: milka535@azet.sk

Ocitli ste sa v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše a príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich s prosbou o pomoc radi zverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu