Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Životný boj dvojičiek: Dávidko má najlepšieho anjela strážneho, svojho bračeka

Dávidko potrebuje vašu pomoc Zobraziť galériu (2)
Dávidko potrebuje vašu pomoc (Zdroj: archív L. B.)

BRATISLAVA - Pomáha mu bojovať zhora. Dvojičky Dávidko a Romanko sa obaja narodili s vážnymi diagnózami a už od začiatku to vôbec nemali ľahké. Po rokoch snaženia navyše jeden z nich ťažký boj prehral a stal sa bračekovým strážnym anjelom. Dávidkovi teraz zhora dodáva sily, aby to, čo jemu sa nepodarilo, zdolal s vztýčenou hlavou. Potrebuje však pomoc aj od vás.

(Píše Dávidkova mamička)

Ani neviem, kde začať. Vydávala som sa mladá 21-ročná a z tohto manželstva sa mi narodili dve detičky. Pre rozdielne názory som sa s manželom rozviedla a ostala s deťmi sama. Spoznala som druhého manžela, s ktorým som mala dvojičky chlapčekov, bohužiaľ toto tehotenstvo nedopadlo dobre. Detičky sa mi narodili predčasne v 24. týždni tehotenstva a veľmi postihnuté.

Romanko sa narodil prvý a po hodine Dávidko. Romanka hneď po narodení zobrali preč, zistili mu množstvo diagnóz - hydrocefalus, ťažkú detskú mozgovú obrnu (DMO), retardáciu ťažkého stupňa a iné. Po roku som si dvojčatá zobrala domov. Romanko ostal ležiaci. Nechodil, nerozprával, bol plienkovaný a mal seba agresivitu. Chodili sme s ním stále po nemocniciach aj s Dávidkom, i keď on bol na tom troška lepšie.  

Životný boj dvojičiek: Dávidko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív L. B.)

Bolo to ťažké obdobie. Hoci som mala manžela, bola som na 4 detičky sama. Dvojčatá boli na tom zle. Dávidko je tiež postihnutý, má DMO, vrodenú pľúcnu chorobu a autizmus, nerozpráva. Mali sme dosť veľké finančné problémy, kvôli ktorým som nemohla platiť nájom, preto nám dalo mesto výpoveď. S druhým manželom som sa musela rozviesť kvôli závažným problémom. Pred dvoma rokmi mi malý Romanko zomrel. Bolo to veľmi ťažké obdobie, bola som zúfalá.

Kvôli deťom sa teraz potrebujem postaviť na nohy a začať odznova. Som doma na opatrovateľskom príspevku, ktorý  činí 280 eur, poberám prídavky na dve deti a výživné, čo nie je pravidelne. Veľmi by som sa chcela zamestnať, ale kvôli Dávidkovi nemôžem. Hľadám si aspoň nejakú brigádu na pár hodín. Veľmi nám chýbajú financie, no nevzdávam sa a deťom chcem dokázať, že svoje chyby chcem napraviť. Je to ťažké, ale budem robiť všetko, čo sa dá.

Kontaktné údaje na Dávidkovu mamičku:

tel.č.: 0919 163 778

e-mail: bohacova.lenka38@gmail.com

Ocitli ste sa v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše a príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich s prosbou o pomoc radi zverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu