Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bračekov postihol rovnaký osud: Alex (7) aj Maxim (4) bojujú s krutou diagnózou

Malí bojovníci Maxim a Alex
Malí bojovníci Maxim a Alex (Zdroj: archív I. T.)

NÁMESTOVO - Súrodencov Maxima a Alexa z Námestova okrem bratskej lásky spája aj rovnaká diagnóza. Obaja sa narodili s detskou mozgovou obrnou a to, čo zdravé deti považujú za samozrejmé, si oni musia poctivo vydobyť. Mladší Maximko je na tom oveľa horšie, ako jeho braček a bez cudzej pomoci je stratený. Rodičia chlapcov sa preto rozhodli požiadať o pomoc vás, ktorým ich osud nie je ľahostajný.

(Píše otecko Maxima a Alexa)

Volám sa Igor a chcel by som Vás pekne poprosiť o finančnú pomoc. Najprv Vám predstavím moju rodinu. Ja som otec Igor, mamina Magdaléna má syna Matúša a spolu máme dvoch synov Alexa a Maxima. 

Obidvaja maju detskú mozgovú obrnu, narodili sa veľmi skoro, Alex v 28.t.t a Maxim v 27.t.tehotenstva. Prežili si toho už naozaj veľa, absolvovali niekoľko operácií, stále musíme chodiť na pravidelné kontroly a samozrejme aj rehabilitácie. Alex má 7 rokov, je na tom lepšie, pravú nôžku má trochu kratšiu, ale je bojovník a zvláda to. Veľmi rád kreslí, chodí aj na výtvarnú a pani učiteľka ho chváli, že je šikovný. Tento rok nastúpi do prvej triedy.

Maximko bude mať 4 roky a je na tom oveľa horšie. Sám nechodí, nerozpráva, nosí plienky. Zistili mu aj Dandy Walker syndróm. Maximko je náš smejko. Veľmi ho baví televízor, ktorý musíme pred ním schovávať, aby pri ňom stále nesedel. Najťažšie je, že často nerozumieme, čo vlastne chce, ale snažíme sa to zvládať.

Zamestnaný som len ja, mamina poberá rodičovský príspevok a prídavky. Môj mesačný príjem sa pohybuje od 500 do 600 eur. Spolu máme úver na byt - splátka je 250 eur, keď vyplatíme nájom, elektrinu často nám ostane len veľmi málo na živobytie pre 5-člennú rodinu. Z Vašich darov by som chcel doplatiť auto, ktoré Maximkovi schválili a veľmi by nám uľahčilo život. Časť chceme použiť na rehabilitačný pobyt v Kováčovej, ktorý už máme naplánovaný.

V mene Alexka a Maximka a celej rodiny Vám veľmi pekne ďakujeme za každý jeden Váš dar.

Kontakt na rodičov Alexa a Maxima:

Igor Tomeček,

Severná 153-16

02 901 Námestovo

tel.č.:  0908 912 576

e-mail.: itomecek@orava.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu