Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Príbeh usmievavého downíka Peťka (6) vás chytí za srdce: Potrebuje vás

Malý smejko Peťko Zobraziť galériu (2)
Malý smejko Peťko (Zdroj: archív A. L.)

BRATISLAVA - Usmievavý chlapček Peťko (6) sa narodil s diagnózou Downov syndróm, s ktorou si to, čo je pre iné deti samozrejmosťou, on musí krvopotne vybojovať. Našťastie sa narodil do milujúcej rodiny, ktorá robí všetko pre to, aby ich malý anjelik nebol ukrátený o všedné radosti života. Ani oni však nestačia na každodenné finančne náročné cvičenia a rehabilitácie a preto sa s prosbou o pomoc obracajú na vás, ktorých Peťkov príbeh osloví.

(Píše Peťkova mamička)

Môj syn Peťko má 6 rokov. Narodil sa mi predčasne v 33. týždni tehotenstva. Výroky lekárov, že bude mať hydrocefalus sa našťastie nesplnili, ale to že má Downov syndróm mi oznámili až po 2 týždňoch. Bola to pre mňa rana. Doma 2 deti, krachujúce manželstvo a teraz ´´downík ´´. Otázky typu prečo práve ja sú už za mnou. Ostala som sama s tromi deťmi.

 

Príbeh usmievavého downíka Peťka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív A. L.)

 

Dcéry majú teraz 14 rokov ( sú dvojičky) a Peťko 6 rokov. Je to zlatý chlapček. Navštevuje bežnú materskú škôlku za pomoci asistentky, 4 hodiny denne. Ja som doma na opatrovateľskom. Môj príjem mi pokryje horko-ťažko réžiu v domácnosti. Môj syn, je veľmi hypotonický, má oslabenú imunitu, nožičky má veľmi ploché a klenby padnuté. Má problém s chodením na dlhšie trasy. Verím že cvičenie a rehabilitačné pobyty by mu pomohli.

Komunikácia je u nás na úrovni 2-3 ročného dieťaťa. Používame gestá, posunky (20-25 slov ovláda). Logopédia je nadštandard - takže si ju platím 4-krát do mesiaca. Hipoterapia, za ktorou cestujeme 80 kilometrov je takisto spoplatnená. Nehovoriac plávanie a iné aktivity. Preto sa obraciam na Vás darcov o poskytnutie akejkoľvek finančnej čiastky, ktorá by Peťkovi pomohla pokryť výdavky na liečebný pobyt. Za pomoc Vám v mene Peťka ďakujem.

Kontakt na Peťkovu mamičku:

Angelika Lintnerová

tel. č.: 0918 819 605

e-mail: angelika75@centrum.sk

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu