Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

TOP 10 videí YouTube roku 2012: Páčia sa aj vám?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: youtube, sita, topky.sk)

LOS ANGELES - Boli časy, keď sa obyčajný človek mohol dopátrať slávy na internetovom serveri YouTube s náhodne alebo zámerne natočeným videom, ktoré sa stalo hitom. To už ale prestáva platiť - najúspešnejšie nahrávky na YouTube sú prevažne dielom profesionálov. Vyplýva to z prehľadu desiatich najsledovanejších videí roka 2012, ktorý v utorok server YouTube zverejnil.

1) Psy Gangnam Style - Viete, o čom toto video vôbec je? Záleží na tom? Tancujte ďalej.

2) Walk off the Earth - Najpopulárnejšia tohtoročná titulná pieseň, ktorá už nazbierala viac ako 140 miliónov zhliadnutí.

3) KONY 2012 - Aj keď toto video trvá viac ako 30 minút, počas jediného dňa nazbieralo vyše 30 miliónov zhliadnutí, čo je absolútny rekord za 24 hodín.

4) Call Me Maybe - Bieber, Gomezová, Pena; dokonca aj ekonomickí analytici používali text tohto songu, keď chceli vysvetliť komplikácie krízy eurozóny.

5) Epic Rap Battles - Obama verzus Romney. Alebo prečo sa pozerať na skutočných kandidátov diskutujúcich o nepodstatných veciach, keď sú tu ich dvojníci s napoly pravdivou karikatúrou vo vtipnej rapovej bitke?

6) Dramatické prekvapenie - Prezradiť pointu by nebolo vhodné, tak snáď len to, že toto video o záhadnom tlačidle na kľudnom flámskom námestí už videlo oveľa viac ľudí, než koľko má Belgicko obyvateľov.

7) Prečo sa na to všetko pýtaš? - Prečo dievčatá kladú toľko otázok? A prečo si toto video pustilo viac ako 39 miliónov ľudí?

8) Lindsey Stirling - Tanec zmiešaný s husľami. Ako by na tomto zozname mohol chýbať, že? Vitajte v roku 2012.

9) Facebooková výchova - Tento otec, ktorého dcéra ohovorila na svojom facebookovom účte, z toho vôbec nemal radosť. A tak jej to najskôr všetko pekne na rovinu vytkol, potom vzal jej laptop do záhrady a pekne ho prestrieľal. Znie to logicky, nie?

10) Voľným pádom dole - Felix Baumgartner zrejme vedel, prečo skáče z výšky skoro 40 kilometrov nad zemou - a viac ako 30 miliónov ľudí vie, prečo sa na jeho šialený pokus pozreli aspoň na YouTube. V priamom prenose ho sledovalo osem miliónov ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu