Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Aj blondínky to vedia! Smiech, smútok a vypointované príbehy nadchnú každého čitateľa

Aj blondínky to vedia!
Aj blondínky to vedia! (Zdroj: ipark)

BRATISLAVA - Slovenská spisovateľka a novinárka Marika Studeničová pokrstila vo štvrtok večer v Stredisku kultúry Bratislava - Nové Mesto svoju novú knihu Aj blondínky to vedia!. Autorka na 108 stranách prináša spolu 54 krátkych fejtónov rozdelených tematicky do šiestich kategórií, z ktorých každá ženským okom sleduje inú oblasť života.

„Moja šéfredaktorka prišla raz s návrhom, aby som písala pre náš denník stĺpčeky. Mala som svoju dvojstranu, písala som tam každý týždeň vždy v sobotu taký stĺpček na rôzne témy, no po dvoch rokoch rubriku zrušili a moji známi mi hovorili, že 'Počúvaj ma, ty by si mohla z toho spraviť knižku'. Tak som nad tým trošku popremýšľala a dnes je knižka na svete,“ opísala Studeničová okolnosti vzniku svojej najnovšej publikácie Aj blondínky to vedia! „Nie všetko, čo je v knižke, už bolo uverejnené, je tam asi tretina nových vecí, snáď sa čitateľom bude páčiť. Sú tam vtipné i smutné, myslím si, že vypointované príbehy,“ priblížila.

Sympatická blondínka, ktorá má na konte dnes už deväť kníh, pokrstila svoju novú publikáciu pramienkami plavých vlasov. Okrem samotnej autorky nimi prispelo aj niekoľko blondínok z publika. Za asistencie moderátorky Barbory Rakovskej knihu do života uviedol politický analytik Ján Baránek. „Je to taká kniha zo života, dosť ma to zaujalo. Želám jej len to najlepšie,“ povedal krstný otec. „Aby Marike priniesla dobrú povesť a nech sa aj dobre predáva,“ dodal. Rovnaké želanie má aj sama Studeničová. „Knihe želám, nech ulahodí každému čitateľovi, aby si tam každý našiel to svoje a nech má čo najviac čitateľov,“ povedala v rozhovore. 

Kniha Aj blondínky to vedia! sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu