Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Jarná očista: Zbavte sa toxínov a škodlivín!

Drink z javorového sirupu je na detoxikáciu zvnútra ideálny Zobraziť galériu (2)
Drink z javorového sirupu je na detoxikáciu zvnútra ideálny (Zdroj: freedigitalphotos.net)

Isto viete, že toxické látky sa v tele usádzajú. A to v dôsledku sedavého spôsobu života, stresu, používania chemikálií v domácnostiach a na pracoviskách, elektrosmogu z mobilných telefónov, konzumácie nekvalitných potravín, rafinovaných cukrov, farbív, konzervačných látok a pod. Odpadové látky sa v tele zadržiavajú a spomaľujú regeneráciu orgánov (nové bunky pomalšie nahrádzajú staré rozpadajúce sa bunky). Máme však pre vás užitočný tip.

Knižná novinka Detoxikácia tela jasne vysvetľuje, ako funguje tento proces a ponúka ďalšie užitočné informácie. Správne vykonaná detoxikácia harmonizuje organizmus, navodzuje pocit zdravia a vyjasňuje myseľ. Výsledky môžu byť skutočne ohromujúce. Cieľom detoxikácie je odstrániť odumreté bunky a tkanivá, ktoré sa hromadia v organizme. Dozviete sa:
• čo detoxikácia znamená,
• čo sú škodliviny a kde sa nachádzajú,
• ako odstraňovať škodliviny zo svojho domova,
• ako postupovať pri očiste tela,
• o detoxikácii detí,
• aké existujú detoxikačné byliny.

Musíme si priznať, že na rozdiel od minulosti sa detoxikácia dnes stáva podstatnou súčasťou prevencie a liečby chronických chorôb. V súčasnosti narastá počet ľudí trpiacich na srdcovo-cievne choroby, alergie, rakovinu a depresie, ktoré vznikajú následkom hektického životného štýlu, zlej životosprávy a škodlivín okolo nás.

Zázračná pečeň
Dôležitým orgánom v tomto smere je pečeň, ktorá metabolizuje živiny a poskytuje palivo celému telu. Slúži ako zásobáreň vitamínov a reguluje metabolizmus cholesterolu. Podieľa sa na tvorbe bielkovín aj hormónov a ako hlavný detoxikačný orgán odbúrava okrem jedov z vonkajšieho prostredia (alkoholu, chemikálií) aj toxíny vznikajúce pri metabolizme.

V pečeni sa nachádzajú hlavné detoxikačné enzýmy a antioxidačný systém ako ochrana pred voľnými radikálmi. Toxíny sa v pečeni premieňajú na zlúčeniny rozpustné vo vode a odchádzajú z tela žlčou alebo obličkami. Pečeň má veľkú regeneračnú schopnosť a aj pri poškodení naďalej pracuje až 80 % buniek, hoci menej efektívne.
Pečeň prefiltruje za minútu 1,5 litra krvi, v ktorej sa nachádzajú škodlivé látky, a denne vytvorí 1 až 1,5 litra žlče.

Jarná očista
Vedeli ste, že emočné výkyvy, náladovosť a prejavy, ako sú hnev, nenávisť, podráždenosť, zlosť, súvisia s jarnou očistou pečene po zime, rovnako aj depresia. Na jar nastáva vzostup jangu (expanzívnej energie) a pečeň môže byť narušená najmä po dlhej zime. Prírodné prostriedky a pravidelný životný štýl môžu pomôcť ozdraviť pečeň. Očista pečene a obličiek je veľmi dôležitá najmä pri prechode z jedného ročného obdobia do iného.

Najmä teraz na jar jedzte slabo dusené jedlá a vylúčte grilované, vyprážané alebo príliš mastné jedlá. Obmedzte konzumáciu vajec, mäsa a mliečnych výrobkov, odporúča autor v knihe Detoxikácia tela. Hlavné jedlo jedzte medzi 12. – 13. hodinou a nejedzte po 20. hodine.

Vhodné potraviny:
– zelená listová a horká zelenina (artičoky, kel, kôpor, mäta, morské riasy, žerucha, jarná cibuľka, brokolica, špargľa, avokádo, zeler, cibuľa, chren, dusený cesnak, rukola, lucerna, výhonky, čakanka, valeriána;
– z ovocia limetky, čerešne, grapefruit;
– sacharidy s nízkym glykemickým indexom;
– ľahko stráviteľné bielkoviny v rybách, strukovinách, semenách, obilninách, zelenine;
– tuky pre pečeň: omega-3 mastné kyseliny, ľanový, konopný a extra panenský olivový olej, mleté ľanové semená, vlašské orechy, lieskovce, brazílske orechy;
– z rýb sladkovodné ryby, losos, sardinky. Obsahujú omega-3 mastné kyseliny.

Pitný režim. Na regeneráciu pečene je výborné piť medovú vodu (prevarenú vodu s limetkovou šťavou a malým množstvom kvetového medu). Čerstvý džús zo zeleniny (najmä z cvikly a čiernej reďkvi) je vynikajúci na prečistenie pečene.

Kniha Detoxikácia tela sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk za zvýhodnenú cenu>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu