Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Život na štyroch labkách osloví nielen detských čitateľov

Obal knihy Život na štyroch labkách Zobraziť galériu (2)
Obal knihy Život na štyroch labkách

BRATISLAVA - Nielen detským čitateľom, ale aj dospelým milovníkom zvierat je určený nový knižný titul s názvom Život na štyroch labkách, ktorý vyšiel pred pár dňami vo vydavateľstve Perfekt.

Skutočné dobrodružné príbehy čokoládovo sfarbeného kokeršpaniela Gordona v novinke zvečnila debutujúca autorka Mária Vrkoslavová-Ševčíková. Knihu Život na štyroch labkách sa rozhodla napísať po tom, čo ju opustil prvý psík, Gordonov predchodca Gaston. "Bol s nami 16 rokov a zachránil nám aj život. Chcela som, aby sa naňho nezabudlo," uviedla Mária Vrkoslavová-Ševčíková.

"Chcela som napísať niečo také, čo ešte nie je. Je to vlastne rozprávanie toho malého psíka," vysvetlila autorka. Knihu Život na štyroch labkách pokrstili psími granulami. Samozrejme, za účasti hlavného hrdinu, 14-mesačného Gordona, ktorý žije v Bratislave na Dolných Honoch. Jeho fanúšikovia ho môžu stretnúť na tzv. Psej lúčke. "Je to taký zelený pás trávy okolo nášho sídliska, tam sa prechádzame tri-štyrikrát denne," prezradila autorka, ktorá v knižke mapuje Gordonovo ročné pôsobenie v jeho ľudskej svorke. Knižku, ktorá je zároveň spomienkou na Gastona, rozdelila na ročné obdobia.

"Život na štyroch labkách je dobrý, keď je psík v dobrej rodine a má starostlivých majiteľov," poznamenala debutantka, ktorá vo svojej prvotine poukazuje aj na nešťastný osud týraných psíkov. Keď knihu začala písať, myslela na 11-ročného chlapca.

"Ale je určená od 8 do 108 rokov, všetkým, ktorí majú radi zvieratká a psíkov," doplnila rodená Bratislavčanka, ekonómka, vedecká pracovníčka na dôchodku, ktorá ponúka pre malých či veľkých priaznivcov veselých a príjemných kníh možnosť pozrieť sa na svet čistými psími očami. "Chcela som ukázať, že život nemusí byť drahý a nákladný. Aj v obyčajnom živote sú krásne veci, treba sa len pozerať okolo seba," dodala Mária Vrkoslavová-Ševčíková.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu