Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Buďte dámou za každých okolností!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

Možno si myslíte že kniha Bežať ako dáma bude o ambíciách, vzťahoch alebo o tele. Máte pravdu. Ale zároveň vám ukáže, že aj vy zvládnete oveľa viac, ako si myslíte. Je to vtipná a úprimná spoveď plná emócií vhodná naozaj pre každého - či už sa behu venujete intenzívne, alebo občas bežíte na autobus, alebo len rozmýšľate pri telke s vínom a čipsami, že by ste sa na to možno... samozrejme až od zajtra... dali.

Mladá novinárka a autorka knihy Bežať ako dáma Alexandra Heminsleyová očakávala od cvičenia zázraky: zadok atléta, pás supermodelky a rýchlosť gazely. Znechutená fitnescentrami a jogou jedného dňa vyskúšala beh. Jej prvý pokus dopadol katastrofálne. O šesť rokov sa hrdila medailami z piatich maratónov na dvoch kontinentoch.

Tajomstvo bežcov spočíva v tom, že nebehajú kvôli svojmu telu, ale kvôli mysli. Štíhle nohy po čase človeka omrzia, ale čistá myseľ nikdy. Pevný zadok, tehličky na bruchu, zadosťučinenie, že si večer môžete naložiť jeden koláč navyše - nič z toho nie je zmyslom behu, len jeho vedľajší produkt. No keď pochopíte, že ak sa vydržíte niekoľko minút hýbať, a to aj napriek počiatočným nervóznym odchodom z domu, miniete niekoľko pouličných lámp a zdoláte pár kilometrov. Nielenže sa zlepšíte v behu, ale skvalitníte si celý život.

Vo chvíľach, keď nemáte ani najmenšiu chuť vytiahnuť päty z domu, vám beh ukáže svoju čarovnú moc: napríklad pri ňom rozlúštite zamotaný problém, ktorý vás trápi už niekoľko dní. Bez toho, aby ste si to vôbec uvedomili. Alebo vo vás vyvolá také hlboké pocity, o ktorých sa vám ani nesnívalo.
V knihe Bežať ako dáma vám autorka povie niečo o piatich najčastejších zraneniach a o tom, ako ich zvládnuť. Naučíte sa, ako mať perfektný bežecký štýl a zároveň vyzerať pri behu dobre, aj s vašou obľúbenou farbou na nechtoch.

„Pri behu nezáleží na tom, či prídeš medzi prvými, prostrednými, či poslednými. Dôležité je povedať: ‚Dokončil som to.‛ V tejto vete je veľa spokojnosti,“ hovorí Fred Lebow, spoluzakladateľ newyorského maratónu.

Kniha Bežať ako dáma sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk so zľavou 20%>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu