Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Volanie Kukučky od J. K. Rowling: Dátum vydania už známy

J.K. Rowlingová
J.K. Rowlingová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Exkluzívne práva na slovenské a české vydanie detektívneho románu Volanie Kukučky (The Cuckoo's Calling), ktorý napísala Joanne K. Rowlingová pod pseudonymom Robert Galbraith, získalo nakladateľstvo Plus.

Prekladu novej knihy Volanie Kukučky od autorky, ktorá priviedla na svet Harryho Pottera, sa pre slovenské vydanie ujala Diana Ghaniová. O český preklad sa postaral Ladislav Šenkyřík. Kniha, ktorú The New York Times ocenil titulom bestseller, vyjde 20. februára.

Vysoko cenený debut Roberta Galbraitha prináša detektívny príbeh, v ktorom sa slávna modelka Lula Landry vrhne dolu zo svojho zasneženého balkóna v londýnskej štvrti Mayfair. Vyšetrovatelia rýchlo usúdia, že išlo o samovraždu. Prípad sa zdá byť uzavretý. Lulin brat má však stále isté pochybnosti.

A najatý neobyčajný súkromný detektív má za neho odhaliť pravdu. Cormoran Strike je vojnový veterán, ktorý si z Afganistanu odniesol ťažké zranenie aj jazvy na duši. Počas riešenia prípadu preniká do sveta distingvovaných mladých mužov a krásnych zvodných žien, prichádza na desivé súvislosti a sám sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve. Napínavý kriminálny román zobrazuje atmosféru veľkomestského Londýna - od ospalého pokoja ulíc vo štvrti Mayfair po zabudnuté krmičky v East Ende a čulý ruch v Soho.

"Volanie Kukučky vychádza z tej najlepšej britskej detektívkarskej tradície a posúva ju o krok ďalej. V postave Cormorana Strikea sa bezpochyby zrodila nová hviezda medzi detektívmi. Už teraz sa teším na jeho ďalšie prípady," komentovala nový knižný titul šéfredaktorka nakladateľstva Plus Martina Mašínová. Informácie poskytla marketingová manažérka Lucia Hlubeňová zo spoločnosti Albatros Media Slovakia.

Kniha Volanie Kukučky sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu