Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žiť najlepšie, ako sa dá

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ikar)

Takmer 20 rokov bola uznávanou novinárkou, získala mnohé ocenenia a Advokátska komora jej udelila cenu za celoživotné dielo, za reportáže zo súdnej siene. V roku 2011 sa však dozvedela, že trpí nevyliečiteľnou chorobou, ktorá ničí nervy svalov. Mala krásnu rodinu...a zostával jej jediný rok života. Rozhodla sa, že ho prežije najlepšie, ako sa dá. Napokon napísala aj knihu, ktorá pripomína, že každý deň je lepší, ak ho prežijeme s radosťou.

Aj tento nádherný príbeh nájdete medzi sedmičkou knižných tipov portálu Topky.sk.

Žiť najlepšie, ako sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Šťastie na mňa spadlo z neba (Zuzana Široká)
Edícia Príbehy z kabelky sa utešene rozrastá a najnovší prírastok bude blízky asi mnohým ženám. Aby dostala vysnívanú prácu, zatají Diana pri prijímacom pohovore svoje deti. Nové zamestnanie pre ňu znamená nielen postup v kariére, ale najmä východisko z doterajšieho života – plnú nádrž benzínu, pravidelné splátky hypotéky i zimné vetrovky pre deti. Ani nevie ako, Diana sa ocitne v kolotoči pracovných porád, služobných ciest a zahmlievacích manévrov. A aby toho nebolo málo, na obzore sa zjaví muž, ktorý by stál za hriech. Len tak, nezáväzne... Milé dámy, nikdy si nebuďte isté, že viete, čo príde. Niekedy padá z neba šťastie a niekedy iba suché lístie...    

Žiť najlepšie, ako sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Chlapec na drevenej debničke (Leon Leyson)
„Naozaj je zázrak, že som holokaust prežil. Proti mne stálo toľko okolností, a na svojej strane som nemal takmer nič,“ spomína autor v knihe. Je to neobyčajný príbeh človeka, ktorý ako malý chlapec vďaka vlastnej odvahe a nezvyčajnej ľudskosti prežil besnenie nacistov v okupovanom Poľsku. „Leon Leyson je výnimočný človek...jeho pozoruhodným životom sa budú môcť inšpirovať aj ďalšie generácie. Svet bez neho už nikdy nebude ako predtým,“ povedal o autorovi i jeho príbehu slávny režisér Steven Spielberg. Úžasný príbeh, v ktorom nedominuje zatrpknutosť, či nenávisť, ale odvaha a viera v ľudskú dôstojnosť.

Žiť najlepšie, ako sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Šum (Anders de la Motte)
De la Motte opäť majstrovsky namixoval  výbušný kokteil – dokázal to už pri hite Hra, v ktorej nám predstavil tak trošku ľahkovážneho HP. Kvôli Hre na „náhodou“ nájdenom hi-tech mobile skoro prišiel o život. Teraz sa skrýva kdesi na arabskom polostrove, navonok si užíva pokoj i peniaze, no Šum vás rýchlo chytí do chápadiel a znova začnete o všetkom pochybovať. Budete sa nervózne obzerať a hlavou vám budú víriť myšlienky – riadi nás všetkých neviditeľná sieť manipulátorov? A čo mám robiť, ak sa mi vyhráža niekto, koho existenciu nedokážem dokázať?! Adrenalínový triler, ktorý si užijete do poslednej kvapky.

Žiť najlepšie, ako sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Dostihový detektív (Felix Francis)
Ďalšia skvelá francisovka! Už tretia z pera syna slávneho Dicka Francisa, ktorý tentoraz  úspešne vzkriesil jednu z najobľúbenejších postáv Dicka Francisa a postaral sa tak o veľkolepý návrat legendy. Keď sa na Sida Halleyho, bývalého profesionálneho džokeja, ktorý kedysi vymenil sedlo za detektívnu prácu a vyriešil nejeden zamotaný prípad v dostihovej brandži, obráti šéf Britskej dostihovej komisie a prezradí mu svoje podozrenie, začne sa zamotávať klbko zápletiek a intríg. A na obzore je kolosálny podvod, ktorý môže nadobro podkopať dôveru stávkujúcej verejnosti a ohroziť dobré meno jazdeckého športu.

Žiť najlepšie, ako sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Kým sa nerozlúčim (S.Spencerová-Wendelová)
Táto kniha vás rozhodne rozplače...ak nemáte srdce z kameňa a milujete dojímavé a hlboko ľudské príbehy. Pred dvomi rokmi sa Susan dozvedela, že trpí nevyliečiteľnou chorobou, známou aj ako Louova Gehrigova choroba, ktorá systematicky ničí nervy svalov. Mala štyridsaťštyri rokov, milujúceho manžela a tri deti. Zostával jej jediný rok života. Rozhodla sa, že ho prežije najlepšie, ako sa dá... Napriek všetkému z knihy necítiť hnev ani trpkosť. Áno, miestami je smutná, ale zároveň plná Susaninho optimizmu, čistej radosti zo života a zmyslu pre humor. Je to kniha o živote, nie o smrti.
 

Žiť najlepšie, ako sa
Zobraziť galériu (8)

Veľká vlna (Alica Bartková)
Rodinné zväzky sú v mladosti často natoľko ťaživé, že ich skutočnú hodnotu oceníme až vtedy, keď sa zmietame v samote a túžime po blízkosti. Nová kniha Alice Bartkovej sa zaoberá vzťahom mladého človeka k rodinnému zázemiu. Súčasná generácia mladých ľudí, ako každá jedna pred tou dnešnou, sa snaží zaradiť na výslnie spoločnosti, a to či už podľa vzoru, alebo na základe vzdoru voči predstavám staršej generácie. Sloboda a nezávislosť so sebou prinášajú more možností, ale zároveň oceán prekážok...

Žiť najlepšie, ako sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Výlety po Slovensku (Eva Obůrková)
Ak radi cestujete, spoznávate zaujímavé miesta i ľudí, túto knižku budete milovať. Druhé aktualizované a doplnené vydanie ponúka výber tých najlepších slovenských lokalít, ktoré stoja za návštevu (či už cestujete s deťmi alebo bez nich, ako dodáva podtitul). Prehľadne rozdelené na Hrady, Jaskyne, Múzeá a pamätníky, Skanzeny, Zoologické a botanické záhrady, Výlety loďou, Aquaparky, Kuriozity... Nechýbajú stovky ilustrácií a fotografií, prehľadná mapa, kontakty a informácie o otváracích dobách aj výške vstupného, ktoré vám pomôžu naplánovať si výlet presne na mieru.

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu