Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vychádza Posledná polnoc v Pivonke Denisy Fulmekovej

Posledná polnoc v Pivonke
Posledná polnoc v Pivonke (Zdroj: ipark.sk)

BRATISLAVA - Slovenská spisovateľka Denisa Fulmeková vydáva knihu s názvom Posledná polnoc v Pivonke. Dielo predstavuje ucelený príbeh viacerých ľudských osudov napísaný formou poviedkového cyklu.

Postavy prózy sa stretávajú uprostred rozohranej životnej partie v nevábnom sídliskovom podniku, ktorý je nielen spojovacím článkom celej knihy, ale aj miestom, kde sa občas rozuzľujú túžby po osobnom šťastí.

Niektoré príbehy sa tu začínajú, iné sa končia a ďalšie cez pohostinstvo s názvom Pivonka prejdú akoby len mimochodom. Fulmeková spojila sedem samostatných poviedok do jednoliateho dynamického rozprávania. V Pivonke čitatelia stretnú záhadného zvodcu žien, staré bezradné sestry, odvážnu kaderníčku, ženy na materskej dovolenke, štyridsiatnika spomínajúceho na prvú lásku, lekárku v úlohe milenky či zamilovaného podnikateľa.

Denisa Fulmeková vo vydavateľstve Ikar vydala aj knihu Dve čiarky nádeje (2007), v ktorej otvorene hovorí o bolesti žien, ktoré prišli o dieťa. Jej voľným pokračovaním boli Jedy (2008). Prózou Topánky z papiera (2009) sa opäť prihlásila k psychologickému románu.

O rok neskôr jej vyšla Čakáreň, v ktorej priblížila príbeh dvoch párov, ktoré sa podujali vstúpiť do čakárne centra asistovanej reprodukcie. V novele Materská (2012) vykreslila neľahké dni a mesiace materskej dovolenky hlavnej hrdinky, ktorú s vytúženým novorodencom v náručí zaskočí popôrodná depresia. Vydala tiež príručku Tarot, 78 krokov k tvorivejšiemu životu (2008).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu