Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hlavu štátu (NE)volíte vy!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ikar)

Nebuďme naivní. Ak si myslíte, že máte v tomto štáte nejaké slovo, alebo že volíte parlament, županov, či nebodaj prezidenta, ste na omyle. Všetko je iba fraška. Manipulácia, intrigy a kšefty. Ak po knižnej Gorile ešte stále neveríte, prečítajte si politickú frašku Kandidát s podtitulom Denník z odpočúvania. Na základe úspešnej knihy vznikol film, ktorý ide tento týždeň do kín.

Pozrite si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Hlavu štátu (NE)volíte vy!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Na smrť II. (Jozef Karika)
Jožo Karika opäť pripravil emocionálnu bombu. Maximálne vystupňované napätie, šokujúce scény, ktoré zapôsobia na každého čitateľa, ale nechýbajú ani krehké city, či vykúpenie. Na smrť II sa na rozdiel od jednotky tentoraz odohráva aj na Slovensku, počas Slovenského národného povstania, v koncentračnom tábore aj na Ukrajine. Otázkou teda je - ako sa zachová drsný židovský gangster, ktorý sa vráti z Ameriky do prvého Slovenského štátu a stretne sa s gardistami a ľudákmi terorizujúcimi jeho príbuzných? Navyše ak ich vedie jeho bývalý najlepší priateľ?

Hlavu štátu (NE)volíte vy!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Pád titanov (Ken Follett)

800-stranová lahôdka pre milovníkov historických ság. Prvý diel trilógie Storočie, v ktorej majstrovský rozprávač Follett mapuje fiktívne osudy niekoľkých rodín v rôznych kútoch sveta. Do ich životov dramaticky zasiahnu moderné dejiny, prvá svetová vojna. Pútavé, živé rozprávanie okorenené spletitými vzťahmi, intrigami, hrdinskosťou ak tomu všetkému riadna dávka historických zaujímavostí, ktoré určite nebudú nudiť. Follett je v tomto smere dokonalý a keď sa zahryznete do tejto hrubočiznej knihy, nebudete ju chcieť pustiť z ruky.

Hlavu štátu (NE)volíte vy!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Milovanie (Andrea Coddington)
Andrea píše ľahko, pútavo, vie plasticky vykresliť postavy a dokáže zaujať. To je na knižke dôležité – jej novinka Milovanie nadväzuje na vlaňajšiu Predohru a na jednoduchom príbehu opäť rozohrá partiu plnú vášne, citov, ale aj nevery a bolesti. Áno, občas je dobré, keď sú karty rozdané. Uľahčuje to rozhodovanie...otvoríte sa láske, ktorá zatrasie všetkým, čo ste doteraz budovali? Alebo to nazvete chvíľkovým ošiaľom, a premárnite tak jedinečnú...a možno aj jedinú šancu byť šťastní?

Hlavu štátu (NE)volíte vy!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Môj škandalózny vikomt (Gaelen Foley)

Aké tajomstvá ukrýva záhadný Danteho dom? A čo nové sa deje v škandalóznom spoločenstve bohatých zhýralcov, ktorí si hovoria klub Inferno? Ak máte chuť na historickú romancu plnú ľúbostných zápletiek, intríg a nečakaných zvratov, ďalší príbeh zo série Gaelen Foleyovej vás zasýti. Krásna a bystrá Carissa sa náhodou zapletie do pasce, ktorú nastražili na vikomta Beauchampa a zachráni mu pri tom život. Ranenú ju odvezie do Danteho domu, aby ju ošetril...a Carissa získava príležitosť dozvedieť sa oveľa viac.

Hlavu štátu (NE)volíte vy!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Kandidát (M.Hečko a M.Havran)

Je krátko pred prezidentskými voľbami. Najatí odpočúvači Jazva a Blonďáčik majú sledovať šialeného majiteľa reklamnej agentúry Adama Lamberta a nevýrazného prezidentského kandidáta Petra Potôňa. Lambert má tohto neznámeho človiečika zviditeľniť, čiže odobrať dve až tri percentá opozičnej strane. Lambert sa však v pominutí mysle staví o celý svoj majetok, že z neznámeho Petra Potôňa urobí prezidenta. Čo je ochotný pre túto stávku urobiť?

Hlavu štátu (NE)volíte vy!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Po apokalypse (M.F.McHughová)

Deväť silných, sarkastických, neúprosných, krásnych príbehov. Píše sa na obálke. Zombíci, lietajúci ľudia, počítač s vedomím či strata pamäti. McHughová je v USA mimoriadne oceňovaná a populárna autorka sci-fi a fantasy. A v týchto poviedkach svoj talent dokazuje. Nie sú to len obyčajné príbehy, ale skrývajú silné podtexty a psychológiu postav. Po každom  ničení a devastácii prichádza „PO“, ktoré nám ponúkne vlastný spôsob prežiť. Ak ste teda zvedaví, čo nás čaká, začítajte sa do poviedok Po apokalypse.

Hlavu štátu (NE)volíte vy!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Ako milovať (Katie Cotugnová)

„Som náchylná zamilovať sa do mužov, ktorí nosia saká,“ tvrdí o sebe autorka. Má silný zmysel pre romantiku a skalopevne verí, že romantickí hrdinovia ecistujú aj v skutočnom svete. To všetko sa odrazilo na citlivom príbehu dvoch mladých ľuďoch, ktorí sa do seba zamilujú... a hneď dvakrát. Serena miluje Sawyera už odmalička, prežijú komplikovanú lásku, no on jedného dňa zmizne. Serena je tehotná, porodí krásnu dcérku a žije bez Sawyera. Už si zvykla, no on opäť znenazdajky vstúpi do jej života. Dokáže sa Serena do Sawyera znovu zamilovať?

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu