Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Prečo múdri ľudia veria hlúpostiam?!

Prečo múdri ľudia veria hlúpostiam?! Zobraziť galériu (8)
Prečo múdri ľudia veria hlúpostiam?! (Zdroj: Ikar)

Titulok článku je totožný s názvom kapitoly v novinke Zvrátená veda. Po jej prečítaní budete veriť máločomu...alebo budete aspoň triezvejší v tom, aké nezmysly a polopravdy nám médiá denne predkladajú. Nutriční odborníci, homeopati, kozmetické spoločnosti a farmaceuti. Každý má svoje záujmy a niekedy je až neuveriteľné, čomu veríme a na aké hlúposti dokážeme naletieť. Nedajte sa napáliť a prečítajte si aj ďalšie zaujímavé tipy na knižné novinky.

A hory odpovedali ozvenou
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

A hory odpovedali ozvenou (Khaled Hosseini)

Hosseini má dar. Je to nielen majstrovský rozprávač, ktorý otvára srdcia, príbehom pohladí dušu, ale nenásilne vás donúti zamyslieť sa nad istými situáciami. Najmä nad tým, ako sa žije v iných kútoch sveta, v jeho prípade v Afganistane. Aj v tejto novinke sledujeme život niekoľkých generácií Afgancov, ich lásky a trápenia, to ako si pomáhame, ale ako sa aj vieme zraňovať. Jeho príbeh je nielen o Abduláhovi a jeho sestričke Pari, ale aj o ďalších výrazných postavách, ktoré sa vás dotknú. Ideálna kniha na sychravé jesenné večeri. O nádeji a šťastí, ktoré máme, hoci o tom ani netušíme. 

Zmizelá
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zmizelá (Gillian Flynnová)

Po dočítaní tejto knihy sa už nebudete pozerať na vzťahy tak naivne a priamočiaro, ako ste to možno robili doteraz. Tento príbeh vás dostane do kolien a vy nestačíte otvárať oči nad tým, čoho sú dvaja ľudia schopní. Vyzeralo to ako dokonalé manželstvo, ale zdanie môže občas až vražedne klamať. A doslova. Amy zmizne v deň piateho výročia svadby, manžela Nicka po sérii dôkazov obvinia z vraždy, hoci on vyhlasuje, že nič nespáchal. Flynnová premyslela všetko do detailov, vytvorila geniálne postavy a veľmi šikovne sa s vami zahráva počas vyše 500 strán. Pre niekoho určite kniha roka. V USA za vlaňajšok najpredávanejší psychotriler!

Zvrátená veda
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zvrátená veda (Ben Goldacre)

Sledujete správy v médiách a občas ste v pomykove, čomu vlastne veriť? Áno, niekedy ide len o snahu zaujať, priniesť (nepodloženú) bombu, tlaky lobistov...táto kniha vám možno otvorí oči. Ben Goldacre je britský lekár a novinár, ktorý nezaujato a objektívne otvára najkontroverznejšie prípady škandálov obchodu s ľudským zdravím a usvedčuje pseudovedcov, ziskuchtivých „odborníkov“ aj dychtivých čarbákov z podvodov a parazitovania na ľudskom zdraví. Očkovanie, homeopatia, štatistiky, mediálne kačice...Goldacre pristupuje k témam logicky a na základe dôkazov. 

Mrazivý závan
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Mrazivý závan (Sandra Brownová)

Keď zostanete odrezaní od sveta v chate kdesi v horách, okolo vás zúri fujavica a všetko je namrznuté, určite sa nebudete cítiť pohodlne a príjemne. A to nemusíte mať pri sebe ani síce šarmantného chlapa, z ktorého sa však vykľuje sériový vrah. Takúto zápletku vyskladala mimoriadne obľúbená Sandra Brownová, ktorej strhujúci triler s neopakovateľnou zápletkou vás rozhodne priklincuje k stoličke. Čaká vás zúfalý pokus o záchranu exmanželky, napätie, ktoré by sa dalo krájať a určite prekvapivý záver. 

Navždy priatelia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Navždy priatelia (Danielle Steelová)

Možno ste si aj vy v detstve prisahali priateľstvo až za hrob, ktoré malo vydržať minimálne dlhé roky. Podobne ako 5 detí v škôlke, ktoré sa rýchlo skamarátia, spolu čelia životným nástrahám a dobrodružstvám, prekonávajú straty, otvárajú svoje srdcia. Hovoria si Veľká päťka, neskôr sa zblížia aj ich rodiny a deti vyrastajú bok po boku, netušiac, že sa okolo nich zbiehajú búrkové mračná. Pevné putá zvyknú vydržať dlho, no niekedy ich ohrozujú nesprávne kroky. Zamýšľaná cesta nemusí byť taká bezpečná a jasná... a riziko je čoraz väčšie a straty bolestnejšie. 

Prečo je to tak?
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Prečo je to tak? (Michalak a Szarf)

„Mami, prečo je ten ujo čierny?“ alebo „Oci, kedy babička zomrie?“ Niekedy dávajú deti otázky, z ktorých nás zamrazí a stávajú nám vlasy dupkom. Ony však chcú vedieť všetko presne a najlepšie hneď. Sem-tam nás zaskočia, inokedy nepoznáme odpoveď ani my sami. Skúste túto nezvyčajnú knihu, ktorá uspokojí prirodzený detský záujem o spoznanie sveta, rozšíri ich vedomosti a rozvinie bádateľské záľuby. Jej čítanie je pre zvedavé deti jedno veľké dobrodružstvo! Veď kto by nechcel vedieť, prečo je tráva zelená, načo sú úhorom baterky, prečo cítime bolesť a odkiaľ fúka vietor? 

8 strategií růstu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

8 strategií růstu (Philip a Milton Kotler)

Už keď vidíte meno marketingového guru Philipa Kotlera, musíte sa tešiť na túto knihu. Spolu s uznávaným poradcom v oblasti marketingových stratégií Miltonom Kotlerom prichádzajú na pomoc všetkým firmám, ktoré môžu mať problémy v dnešných časoch recesie. Ponúkajú návod, ako si určiť hlavný cieľ vedúci k dosiahnutiu celkového udržateľného rastu. Popisujú osem stratégií rastu a ukazujú deväť megatrendov, ktoré budú ovplyvňovať príležitosti na trhu v najbližších rokoch. Silná značka, inovácie, expanzia, fúzie, akvizície, či stakeholdery. Čítajte a inšpirujte sa. 

Milan Buno, knižný publicista

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu