Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Russell H. Conwell – Diamantové polia

Ak chcete byť úspešní, kniha Diamantové polia je práve pre vás!
Ak chcete byť úspešní, kniha Diamantové polia je práve pre vás!

Celý život som sa pohrával s myšlienkou, že budem úspešný. Celý život som skúšal rôzne veci a hľadal, v čom by som mohol svoj vysnívaný úspech dosiahnuť. Myslel som si, že sa mi to nedarí. Až neskôr som pochopil, že už vtedy som sedel na jednom obrovskom “diamantovom poli”, len som si to neuvedomoval. Jednoducho som hľadal úspech inde a pritom som ho mal priamo pod nosom.

 

Po prečítaní tejto knihy si milióny ľudí uvedomili, že niekedy za úspechom netreba chodiť, lebo ho možno majú priamo vo svojom vrecku. Ako sa hovorí - najväčšia tma je priamo pod lampou. Táto maličká knižočka, stará niekoľko desiatok rokov, v sebe skrýva múdrosť nevyčísliteľnej hodnoty. Aj napriek jej veku je táto múdrosť stále aktuálna, ba možno ešte viac ako v čase, keď bola napísaná. Vo svete sa predali milióny jej kópií a ak sa práve teraz rozhodujete, či si ju máte prečítať, možno by bolo namieste položiť si otázku - chcete byť úspešný alebo nie? Ak áno, odpoveď je jasná.

Úryvok z knihy:

Celkom ma zaujala správa v novinách o mladom mužovi, čo našiel diamant v Severnej Karolíne. Bol to jeden z najčistejších diamantov, ktoré kedy boli objavené. Našlo sa aj niekoľko skorších nálezov v blízkosti tejto oblasti. Išiel som za váženým profesorom mineralógie a spýtal som sa ho, odkiaľ si myslí, že tieto diamanty pochádzajú. Profesor zohnal mapu geologických útvarov nášho kontinentu  a toto miesto vystopoval. Povedal, že diamanty vyšli buď cez podkladovú hnedouhoľnú vrstvu, ktorá je na takú tvorbu prispôsobená, západne cez Ohio a Mississippi, alebo, čo je pravdepodobnejšie, východne cez Virgíniu a hore po pobreží Atlantiku. Faktom je, že tam tie diamanty boli, hoci boli nájdené a rozpredané, a že boli unášané v období zosuvov smerom dolu odniekiaľ zo severnejšej oblasti. Kto, ak nie osoba vŕtajúca do zeme, môže zaručiť, že vo Filadelfii dolu v zemi nenájdete stopu diamantovej bane? Priatelia, nemôžete s istotou tvrdiť, že nie ste nad najväčšími diamantovými baňami sveta, s takým diamantom, ktorý vyjde len z tých najvýnosnejších baní sveta.

To však slúži na ilustráciu myšlienky, ktorú zdôrazňujem príslovím, že aj keď nemáte diamantovú baňu doslovne, máte všetko, čím by pre vás mohla byť prospešnou. Pretože to, že  teraz dostala anglická kráľovná najväčší kompliment doposiaľ udelený od americkej ženy za jej šaty, keď sa nedávno objavila na recepcii v Anglicku bez akýchkoľvek šperkov, takmer znehodnotilo používanie diamantov vôbec. Ak by vás hnala skromnosť, zaujímalo by vás len tých niekoľko, ktoré nosíte a zvyšok by ste predali pre peniaze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu