Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Gašparovič sa o víťazstve dozvedel oneskorene, finále neuvidí

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

CHICAGO - Výsledok hokejového duelu medzi Slovenskom a Českom bol asi tým prvým, čo po prílete do amerického Chicaga zaujímalo väčšinu členov slovenskej delegácie, ktorá smerovala na summit Severoatlantickej aliancie. Vo vládnom špeciáli leteli práve v čase zápasu a informácie o jeho priebehu sa do lietadla nedostali.

"Vyhrali sme 3:1," ozvalo sa kabínou lietadla tesne po zosadnutí na zem okolo 22.30 stredoeurópskeho času a s oneskorením sa šírili ďalšie informácie o zápase. Viacerí sa ešte na Slovensku dohodli so svojimi príbuznými, aby im výsledok stretnutia poslali SMS správou. O tom, ako hokejové derby dopadne sa mohli ešte pred duelom porozprávať členovia slovenskej delegácie s českými kolegami. Na Islande mali totiž lietadlá oboch delegácii medzipristátie a tak sa napríklad ministri obrany stretli v letiskovej hale v Keflaviku.
      
Postup Slovenska do boja o zlatú medailu na hokejovom šampionáte znamená aj to, že prezident Ivan Gašparovič a ministri obrany a zahraničných vecí Martin Glváč a Miroslav Lajčák, si finálový zápas môžu pozrieť iba zo záznamu. Bude sa totiž hrať práve v čase, kedy by mali všetci traja sedieť na zasadnutí Severoatlantickej rady.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu