Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Protest Gorila 4 už v piatok, demonštrantov čakajú zmeny!

Protest sa začne na Hodžovom námestí
Protest sa začne na Hodžovom námestí (Zdroj: protestgorila.sk)

BRATISLAVA - Protest Gorila sa v piatok 24. februára vráti do ulíc Bratislavy. Kým predchádzajúce demonštrácie sa začínali na Námestí SNP, tentoraz sa tak stane na Hodžovom námestí. Odlišná je aj organizácia podujatia, na jeho plán totiž majú priamy vplyv účastníci, ktorí sa môžu v tejto veci vyjadriť na sociálnej sieti Facebook, kde sa protest organizuje.

Hoci je zatiaľ oficiálne nahlásené len protestné zhromaždenie, podľa jedného z organizátorov Petra Pčolinského, ľudia hlasovali v prospech pochodu. Jeho trasa však zatiaľ ostáva nejasná. V ankete, ktorá navrhovala pochod cez Námestie SNP až k Prezidentskému palácu, sa totiž väčšina vyjadrila proti. "Jedna z možností je aj pochod pred Pentu, ale tam nie je veľmi kde ísť, tam je desať metrov, plot a diaľnica," povedal Pčolinský.

Organizátori protestov pôvodne zrušili štvrtý protest Gorila, ktorý sa mal uskutočniť v nedeľu. Avizovali pritom, že sa chcú viac sústrediť na verejné diskusie, v rámci ktorých by sa tvorili požiadavky protestujúcich. "My sme však nikdy nepovedali, že odchádzame z ulíc," podotkol Pčolinský. Primárnym cieľom však podľa neho ostáva celoslovenský protest naplánovaný deň pred parlamentnými voľbami, ktoré sa budú konať 10. marca.

Popri príprave protestu organizátori neprestávajú spracovávať petíciu za zmenu legislatívy, ktorá upravuje referendum. Nepozdáva sa im súčasné nastavenie systému, pri ktorom je referendum platné len v prípade, že sa na ňom zúčastní nadpolovičná väčšina oprávnených voličov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu