Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dzurindova hanba na hokeji v Poprade: Diváci ho vypískali a posielali za mreže!

Mikuláš Dzurinda cez prestávku odpovedal na otázky študentov.
Mikuláš Dzurinda cez prestávku odpovedal na otázky študentov. (Zdroj: YouTube)

POPRAD/BRATISLAVA - Predvolebná kampaň graduje a politické strany sa snažia získať voliča, kde sa len dá. Presvedčiť sa o tom mohli aj fanúšikovia hokejového klubu HC Lev Poprad, ktorí hoci prišli na zápas, zrazu sa počas prestávky ocitli uprostred menšej "agitácie" SDKÚ-DS. O pozitívnom ohlase však ťažko hovoriť, podľa svedka asi 50 ľudí začalo skandovať "Gorily za mreže".

Vaše tipy

"S mojimi spolužiakmi z Košíc sme boli na poslednom zápase HC Levu Poprad. Čo ma najviac zaskočilo, bolo keď som tam videl v hľadisku pána DZURINDU. Cez prestávku si tam totižto robil takú kvázi "kampaň" medzi ľuďmi. Mnohým ľuďom sa to nepáčilo, a tak využili možnosť a niektorí si aj zakričali, čo si o ňom myslia. A tak sa na chvíľu jeho "kampaň" zmenila na hromadný protest, kde asi 50 ľudí skandovalo heslo "Gorily za mreže" a pán minister sa len usmieval a skandoval s nami. Potom ho moji spolužiaci zahrnuli otázkami, na ktoré nevedel odpovedať a alibisticky reagoval na pripomienky ohľadom jeho vlády," napísal redakcii Topiek Peter a priložil ako dôkaz dve videá.

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda na jednom z nich odpovedá na otázky stredoškolákov, ktorých zaujímal predovšetkým euroval a zadlženosť Slovenska, kedy sa ukázalo, že sám nevie, prečo vlastne Iveta Radičová spojila na poslednú chvíľu hlasovanie o eurovale s hlasovaním o dôvere vlády. "Máte pravdu, aj ja sa jej na to ešte raz spýtam. Prečo tak lavírovala, keby nelavírovala, keby Sulík vedel skôr, podľa môjho názoru by bolo inak," znela vyhýbavá odpoveď.

Rozhovor pokračoval v podobnom duchu na tému, prečo má Grécko dostať peniaze, kedy Dzurinda bojovne naladeným tínedžerom vysvetľoval rozdiel medzi navýšením a ratifikáciou. "Euroval je hlavne pre Grécko, povedzte, že nie? Veď Grécko tu krachuje," zatlačil mladík na šéfa SDKÚ-DS. "Rozlíšme pôžičku Grécku a mechanizmus, ktorý má chrániť euro. Grécku sme pôžičku odmietli a to bol hlavne môj nápad. Netreba navyšovať, len sa miesto dočasného, zriadil aj trvalý. Máme dva. To je poistka na zlé časy," nezabudol pripomenúť Dzurinda.

"Kedy prišli zlé časy? Po roku '89. Dovtedy sme nemali žiadny dlh," zakontroval študent. Pohotový Dzurinda sa však vynašiel: "Lebo za 22 rokov sme mali vlády zodpovedné a mali sme aj vlády nezodpovedné, ktoré si veľa požičiavali. A moje vlády sťahovali štátny dlh." Ďalšej výmene názorov zabránil koniec prestávky.

Ako bonus však Peter priložil aj druhé video, na ktorom jeden zo študentov Dzurindu paroduje slovami: "Euroval musí prejsť, lebo musí!"

Dzurinda v rozhovore so študentmi

 

Študent paroduje Dzurindu

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu