Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Radičová: Lipšic by nemal mať ku Gorile toľko brífingov

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) si myslí, že pre vyšetrovanie kauzy Gorila je účelnejšie a vhodnejšie nechať vyšetrovateľov pracovať.

 "Tlak verejnej mienky je dostatočne veľký i bez samostatných, špeciálnych brífingov na túto tému," uviedla v dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy.

Podľa nej by lepšie riadiť sa v tomto prípade heslom "menej je niekedy viac". Je však presvedčená o tom, že minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) má záujem na tom, aby sa vyšetrovateľom podarilo čo najviac v tejto otázke urobiť. Reagovala tak na otázku, či má Lipšic jej plnú podporu.

Odmietla ale dať ruku do ohňa za to, že slovenská politika nevyzerá tak, ako to opisuje údajný spis Slovenskej informačnej služby (SIS) Gorila, a síce, že politici berú provízie za privatizáciu či verejné obstarávania. Vedú ju k tomu výsledky vyšetrovaní trestných činov na najvyššej úrovni. V tejto súvislosti pripomenula nástenkový tender, sporné prevody pozemkov, platinové sitká, pri ktorých budú v krátkom čase vznesené obvinenia, Osrblie, emisie či dotácie pre sociálne podniky.

"Trestné stíhania prebiehajú, sú vznášané obvinenia, mnohé vyšetrovania sú ukončené. Zostane to na generálnej prokuratúre a potom sú tu ešte súdy. Viem, prečo som dávala hlavu na klát kvôli zmenám na generálnej prokuratúre, aby sa nedialo to, že všetko je vyšetrené, sú dôkazy a obvinenia, len ten, kto je vinný, nie je aj potrestaný," podčiarkla s tým, že ani najlepšie pravidlá nezabránia výskytu zlodejov, tých však treba odhaliť a potrestať. "Problém Slovenska je, že sa vyšetrí, obviní a trest nikde," prízvukovala.

Radičová sa opätovne ohradila voči vťahovaniu jej osoby do kauzy Gorila alebo korupčných škandálov. Ako pripomenula, pred siedmimi rokmi vstúpila do politiky s čistými rukami a dnes z nej s čistými rukami odchádza.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu