Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nástenkový tender má ďalšiu obeť: Odborníčka z VÚSCH dala výpoveď!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Zdenka Kudláčová, ktorá bola odborne spôsobilou osobou v takzvanom nástenkovom tendri, dnes požiadala vedenie Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) v Košiciach o ukončenie pracovného pomeru.

Podľa vlastných slov tak urobila, aby už naďalej nebolo "očierňované" vedenie ústavu a ministerstva zdravotníctva. "Nie som a nikdy som nebola právoplatne odsúdená za trestný čin. Je pravdou, že voči mne, ako aj ďalším štyrom osobám, bolo vznesené obvinenie. Nakoľko je vec stále v štádiu vyšetrovania, pričom výsledok nie je známy, dôrazne odmietam byť naďalej označovaná za vinníka akejkoľvek kauzy," podotkla Kudláčová vo vyhlásení pre médiá.

Na úradníčku dnes upozornil denník SME. V počítači Kudláčovej sa podľa neho našiel pripravený návrh zmluvy medzi ministerstvom výstavby a víťazným konzorciom. Do počítača mal byť pritom uložený ešte deň predtým, ako výberová komisia otvárala obálky. Autorom dokumentov v jej počítači mala byť firma, ktorá zákazku získala. Kudláčová v stanovisku tvrdí, že médiá uvádzajú nepravdivé informácie a cíti sa byť z ich strany perzekvovaná.

Do VÚSCH Kudláčová nastúpila v decembri 2011. Podľa jeho vedenia ústavu za toto obdobie nemožno vyčítať priebeh súťaží. Poukazuje pritom, že v minulom roku VÚSCH vyhlásil a zrealizoval celkom 24 verejných súťaží s elektronickou aukciou. Z nich bola spochybnená uchádzačom iba jedna, pričom Úrad pre verejné obstarávanie mu vtedy nedal za pravdu.

Ministerstvo zdravotníctva pripomína, že Kudláčovu prijal do ústavu ešte nominant bývalého ministra Ivana Uhliarika (KDH). "Je to referentská pozícia a ja sa naozaj personalistikou referentských pozícií v celom rezorte nebudem a nemôžem zaoberať," dodala dnes ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu