Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Portréty utečencov z Južného Sudánu aj na festivale Pohoda

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Martin Bandžák)

Humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi prináša na známy trenčiansky festival Pohoda netradičnú výstavu. Návštevníci festivalu tak majú možnosť zhliadnuť nadrozmerné portréty z utečeneckého tábora v Južnom Sudáne, inštalované vo Visegrad stage na kontajneroch, v akých utečenci žijú.

Výstava vznikla v spolupráci humanitárnej organizácie Magna Deti v núdzi a občianskeho združenia Kontakt. Autorom portrétov je Martin Bandžák, fotograf, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ organizácie Magna Deti v núdzi. „Každý portrét rozpráva príbeh o tom, kam nás môže priviesť nezmyselný vojnový konflikt, ale aj príbeh o nádeji do budúcnosti. Pretože aj keď sa príbehy skryté za fotografiami odohrávajú v Južnom Sudáne, nie sú nam tak vzdialené, ako si mnohí myslia. Nikdy totiž neviete, či sa osud  utečenca nebude jedného dňa týkať aj vás.“ hovorí Martin Bandžák.

Portréty utečencov na trenčianskej Pohode sú súčasťou série a pokračovaním výstavy „Život v kontajneri“, ktorú MAGNA otvorila 20. júna v MAGNA kontajneri na Poštovej ulici v Bratislave pri príležitosti Svetového dňa utečencov. Bratislavskú výstavu denne navštívi okolo stovky obyvateľov Bratislavy, ale aj turistov, ktorí majú možnosť podporiť utečencov odfotením sa v kontajneri MAGNA s tabuľkou s hashtagom #mozemtobytja a zaslaním na adresu mozemtobytja@magna.sk. Všetky fotky sú priebežne uverejňované na blogu MAGNA mozemtobytja.tumblr.com. Bratislavskú výstavu „Zivot v kontajneri“ je možné navštíviť až do 20. júla.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu