Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slota: Ministri za Most-Híd rozkrádajú všetko, čo je slovenské

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon (Most-Híd) skupuje státisíce štvorcových metrov slovenskej zeme prevažne na juhu krajiny, na ktoré si nemohol zarobiť. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder SNS Ján Slota s tým, že ministri za Most-Híd rozkrádajú všetko, čo je slovenské.

 Kandidát SNS na poslanca a bývalý minister pôdohospodárstva za ĽS-HZDS Miroslav Jureňa pripomenul, že Simon je v politike desať rokov. "Dnes, keď je každému známy jeho príjem za poslednú dekádu, dnes tento pán vlastní 930 listov vlastníctva, na ktorých je 4842 parcelných čísiel. Je to pomerne náročné zrátať, koľko je to štvorcových metrov," podotkol Jureňa. Simona sa preto pýta, kde na to zobral peniaze. "Na to musel mať milióny. Simon v roku 2005 predal svoju spoločnosť Agrotrade a zmenou majiteľa vyhlásil, že on nepodniká a že on s týmito obchodnými aktivitami nemá nič spoločné," podotkol.

Jureňa však tvrdí opak. "Simonove parcely sú v tých katastroch, ktoré obhospodaruje Agrotrade a celá sieť jeho spoločností pod hlavičkou AT. Musia mať teda nájomné zmluvy so Simonom. Ak niekto tvrdí, že je politik a nepodniká, v prípade Simona je to klamstvo," upozornil Jureňa. Z týchto dôvodov je presvedčený, že Simon nemá čo robiť v slovenskej politike, lebo zneužíva všetky úrady pod svojim rezortom, ako je Slovenský pozemkový fond, lesné a pozemkové úrady či Štátne lesy. "Vyzývame orgány činné v trestnom konaní, aby konali," apeloval Jureňa.

Slota, v prípade ktorého niektoré médiá poukazovali, že užíva majetok, na ktorý si nemohol zarobiť, vyhlásil, že sú to len údajné informácie, kým v prípade Simona sú dôkazom listy vlastníctva.

"Keď som vstupoval do politiky, mal som majetok viac ako 10 miliónov korún. Je pravda, že kupujem pozemky okolo svojej vlastnej obce, kde žijem, bol by som totiž nerád, aby to kúpili Holanďania či Dáni. Kupujem ale len to, čo mi ľudia ponúknu a čo mi dovolia moje finančné možnosti. To, kde dávam vlastné peniaze, je moja vec. Navyše to, o čom hovoril pán Jureňa, je súčasťou môjho majetkového priznania," reagoval Simon. Zároveň uistil, že na ním skúpených pozemkoch nikdy priemyselný park nebude. "Ja som štátny majetok nikdy nesprivatizoval a ani som nezostal dlžný 18 miliónov korún Fondu národného majetku ako pán Jureňa," uzavrel Simon.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu