Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Belousovovej útok na SNS: Zobrali 1,5 milióna z penťáckej banky!

Anna Belousovová
Anna Belousovová

BRATISLAVA - Šéfka NaS Anna Belousovová sa opäť raz vyjadrila na adresu svojej materskej strany, SNS. V relácii Markízy uviedla, že národniari Jána Slotu zobrali peniaze na svoju kampaň z Privatbanky, ktorá patrí do portfólia skupiny Penta. Išlo vraj o 1,5 milióna eur. Čím ručili za tie úvery?, zamýšľala sa.

"Dve strany si dokonca teraz brali z penťáckej banky, Privatbanky, úver. Viete ktoré strany sú to? Dzurindova a Slotova," prezradila v diskusnej relácii.

"Na predvolebnú kampaň sme si vzali úver," priznala pre Topky hovorkyňa SNS Jana Benková. Podľa nej ho strane odmietlo poskytnúť niekoľko bánk a "penťácka" finančná inštitúcia bola jediná, ktorá bola ochotná.

"Ide o úver s absolútne štandardnými podmienkami. Zobrali sme si ho z Privatbanky preto, lebo sme inú možnosť nemali," dodala. Na otázku, čím sa za úver zaručili, však Benková zatiaľ neodpovedala.

Na banku upozornil minulý mesiac minister vnútra Daniel Lipšic. Podľa agentúry SITA uviedol, že banka porušila v 248 prípadoch zákon proti praniu špinavých peňazí v celkovom objeme pol miliardy korún. Privatbanka reagovala, že naňho podá žalobu na ochranu dobrej povesti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu