Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Fico má svojho Obamu: Politik čiernej pleti v jeho tíme zasiahne do volieb!

BRATISLAVA – Stretnúť politika čiernej pleti na slovenskej politickej scéne je pre väčšinu Slovákov veľkou neznámou. Po Ibrahimovi Maigovi, ktorý pred pár rokmi kandidoval vo voľbách do europarlamentu za Stranu demokratickej ľavice, sa v rámci strany Smer politicky angažuje ďalší černoch.

Sayon, ktorého priezvisko na jeho žiadosť neuvádzame, sa stal ako člen strany Smer šéfom jednej z bratislavských okrskových volebných komisií. Pôvodom Guinejčan, ktorý je pedagógom na jednej z bratislavských škôl a už niekoľko rokov je ženatý so Slovenkou, však pre svoju tmavú pleť nechce byť medializovaný. „Nerád by som sa púšťal do nejakého odhalenia, nakoľko politická scéna je napätá. Chcem hlavne dôstojne splniť svoju úlohu počas volebného dňa,“ povedal nám.

Jeho úlohou ako šéfa volebnej okrskovej komisie je zabezpečiť pre daný obvod rozmnoženie hlasovacích lístkov, skontrolovať a zapečatiť volebnú schránku, kontrolovať priebeh hlasovania, rovnako i správnosť sčítania hlasov.

Sayon nie je však prvý, ktorý sa pokúša zasiahnuť do slovenskej politiky. V roku 2009 kandidoval vo voľbách do Európskeho parlamentu za SDĽ aj Ibrahim Maiga. „Naozaj chcem bojovať v týchto voľbách, aby som prosto ukázal Európe, že Slovensko má v Európe veľkú budúcnosť. Ak budem zvolený a prvý raz v dejinách bude černoch reprezentovať Slovensko, bude to jasné celej Európe,“ vysvetlil vtedy Maiga svoje rozhodnutie kandidovať.

Či šéfa okrskovej komisie čaká budúcnosť na slovenskej politickej scéne, isté nie je. Sayon je však fanúšikom amerického prezidenta Baracka Obamu. Ktovie, či aj on nemá ambície kandidovať časom na prezidenta.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu