Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík: Ak vo voľbách nezískam najviac krúžkov, vrátim mandát!

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík neodíde kvôli videám s rozhovorom s Mariánom Kočnerom z pozície volebného lídra liberálov. Sulík ale dáva verejný prísľub, že ak v marcových voľbách nezíska najviac krúžkov z kandidátky SaS, vráti strane mandát poslanca Národnej rady SR.

"Týmto chcem dať našim voličom možnosť vyjadriť, či sú toho názoru, že napriek mojim stretávaniam sa a smskám s Mariánom Kočnerom ich mám alebo nemám zastupovať v Národnej rade SR. V prípade, že na kandidátke SaS nebudem mať najviac krúžkov, vrátim mandát strane," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii Sulík.

Opätovne priznal, že urobil chybu, keď sa stretával s človekom, ako je Kočner a že sa s ním v súkromnom rozhovore rozprával tak otvorene. Zdôraznil, že Kočner nie je jeho kamarát a už sa s ním nestretáva. Svoje konanie ľutuje a bol pripravený kvôli tejto chybe odísť. Post volebného lídra ponúkol Republikovej rade strany, tá to ale neprijala a vyjadrila Sulíkovi plnú dôveru. "Dobre mi to padlo," povedal Sulík.

Sedem krátkych zostrihaných záznamov sa objavilo na webe tento týždeň. Sulík s Kočnerom sa na nich rozprávajú o politike či voľbe generálneho prokurátora. Videá niekto zverejnil na rovnakej stránke ako predtým prepisy z ich spoločných sms pod názvom Sasanka. Upozornil na to webový portál sme.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu