Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík by mal zostať volebným lídrom SaS

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík by mal podľa informácií zostať volebným lídrom liberálov. Sulík pre zverejnené videá, na ktorých je zachytený v rozhovore s podnikateľom Mariánom Kočnerom, pripustil aj možnosť odchodu z kandidátky. Všetci členovia vedenia strany však tvrdia, že na to nie je dôvod.

"Neurobil nič protizákonné. Najväčšia kauza Richarda Sulíka je to, že na obede s veľvyslancami sedel v krátkych rukávoch a s peňaženkou na stole. Ak je toto najväčšia kauza, chvalabohu, že je taký politik na Slovensku. Dôverujem mu aj preto, že za 22 rokov som nevidel obhajovať záujmy SR tak, ako to robí Richard Sulík. Nikto to takto nedokázal, preto si ho vážim," vyhlásil dnes v televízii TA3 podpredseda SaS Daniel Krajcer.
      
SaS podľa neho oceňuje na svojom šéfovi, že si priznal chybu. "Ukážte mi na Slovensku politika, ktorý sa prizná. Ten Rišo je tak sebakritický a úprimný, že je schopný sa zaoberať aj niečím takým, ako je odstúpenie. Iný politik by ani okom nemihol," myslí si Krajcer.
      
Sulík v reakcii na zverejnené videonahrávky uviedol, že boli nakrútené ilegálne a bez jeho vedomia. Predseda SaS v čase ich vzniku šéfoval Národnej rade SR. Sulík priznal, že nebolo správne stretávať sa s podnikateľom, ktorý sa objavil v mafiánskych zoznamoch, avšak tvrdí, že nekonal so zlým úmyslom.
      
"Uvedomujem si, že stretávať sa s ním bola veľká chyba. Jediné, o čo mi išlo, bolo zistiť, kto sú zradcovia v koalícii. Pokúšal som sa získať tieto informácie, ale ukázalo sa, že ako tajný agent by som kariéru nespravil. Namiesto toho som sa stal súčasťou vykonštruovaného príbehu,"
dodal Sulík. O záveroch dnešného rokovania liberálov, na ktorom sa má o Sulíkovi rozhodnúť, bude informovať predseda SaS na pondelkovej (27.2.) tlačovej konferencii v Liberálnom dome v Bratislave.
      
Sedem krátkych zostrihaných záznamov sa objavilo na webe tento týždeň. Sulík s Kočnerom sa na nich rozprávajú o politike či voľbe generálneho prokurátora. Videá niekto zverejnil na rovnakej stránke ako predtým prepisy z ich spoločných sms pod názvom Sasanka. Upozornil na to webový portál sme.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu