Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Grémium sa nedohodlo ako potrestať Matoviča za znak s gorilou

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Poslanecké grémium sa dnes nedohodlo na tom, aké dôsledky vyvodí voči poslancovi NR SR Igorovi Matovičovi (Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti), ktorý v piatok 20. januára nalepil na vstupné dvere parlamentu veľký znak s obrázkom gorily a banánu.

Dnes o tom informoval hovorca KDH Matej Kováč. Dodal, že grémium na túto tému diskutovalo len krátko, k dohode nedošlo a podľa neho sa touto Matovičovou aktivitou už pravdepodobne grémium ani zaoberať nebude.

Veľký znak s obrázkom gorily, ktorá má nad hlavou banán, pribudol v piatok 20. januára predpoludním na vstupnej bráne do parlamentu. Znak, ktorý tvarom a kompozíciou pripomínal slovenský štátny znak, nalepil na dvere parlamentu poslanec a líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič.

Ten vyhlásil, že po tom, čo minister vnútra potvrdil, že spis Gorila oficiálne existoval, skorumpovaní politici nemajú na Slovensku viac právo sa skrývať za oficiálny štátny znak. Preto im dali nakresliť ich vlastný. Myslí si, že každý súdny človek symboliku znaku pochopí. Matovič dodal, že sú tu politici, ktorí 23 rokov rozkrádajú Slovensko a že ľudia si nezaslúžia, aby nás takíto ľudia viedli.

Skrývajú sa za dvojkríž, skrývajú sa za náš štátny znak, tvária sa ako štátny orgán a na druhej strane v skutočnosti sú to zlodeji. Pripustil, že nie všetci poslanci sú takí, ale aj tí, ktorí „nekradnú“, podľa neho iba mlčky držia ústa a nič nerobia proti tomu, aby ostatní kradli. Matovičovci majú darčeky aj pre ústredia niektorých strán, ktoré im postupne doručia.

Pracovníci parlamentu po tom, ako Matovič odišiel, znak zo vstupnej brány odstránili. Predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH) v tejto súvislosti povedal, že je ako predseda parlamentu sklamaný z konania jedného z ich kolegov poslancov, ktorý neprijateľným a hrubým spôsobom znevážil symbol štátnosti - znak Slovenskej republiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu