Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slota: Orbán a Jobbik sa pozerajú na Slovensko ako na ukradnutú zem

Ján Slota
Ján Slota

TRENČÍN – Maďarský premiér Viktor Orbán, rovnako ako politici Jobbiku, sa na Slovensko pozerá ako na ukradnutú zem a chce zmeniť Trianonskú mierovú zmluvu, ktorá je základom existencie Slovenskej republiky.

Po mítingu Slovenskej národnej strany v trenčianskej športovej hale to povedal šéf národniarov Ján Slota. „Vyjadrenia pána premiéra Maďarskej republiky sú veľmi agresívne. Prijatá ústava Maďarskej republiky, ktorá už hovorí iba o Maďarsku a po maďarsky je to rovnítko medzi Maďarskom a Uhorskom, a jeho vyjadrenia, že nepozná slovensko-maďarské hranice, ale iba maďarsko–poľské hranice, že Košice sú maďarské mesto, a mnohé ďalšie vyjadrenia navodzujú indikáciu, o čo im ide,“ zdôraznil Slota.

Slota neobišiel ani kroky úradujúceho ministra pôdohospodárstva Zsolta Simona. „Tento človek je lump, ktorému vôbec nezáleží na prospechu slovenského pôdohospodárstva, Slovenskej republiky a slovenského národa. Či sú to lesy Slovenskej republiky, či je to lúpež na slovenskom národe vo vzťahu k pozemkom, či to je Tokajská oblasť, slovenské víno, ale aj potravinová bezpečnosť Slovenska a dotácie pre slovenských poľnohospodárov,“ ozrejmil šéf národniarov.

V súvislosti s povolebným dianím na Slovensku v prípade, že sa SNS dostane do parlamentu, nevylučuje Slota s výnimkou „maďarských iredentistických strán“ z rozhovorov nikoho. I keď na niektoré veci majú rozdielne názory, programovo najbližšia je pre SNS strana Smer–SD. „Niekto to musí ťahať. Vieme veľmi dobre, že to nebude jedna politická strana. Ideálne by bolo, keby dve politické strany mohli utvoriť budúcu koaličnú vládu,“ doplnil Slota s tým, že vylučuje aj spoluprácu s Igorom Matovičom, ktorý je podľa neho „šialenec, ktorý patrí do blázninca“.

V mestskej športovej hale v Trenčíne si míting SNS nenechalo ujsť asi 250 Trenčanov. V kultúrnom programe vystúpila hudobná skupina Duo Sonet a imitátor Stano Vitáloš, ktorý imitoval Bélu Bugára, Vladimíra Mečiara no i nedávno zosnulého českého exprezidenta Václava Havla. V priebehu mítingu pokračovala aj petičná akcia za používanie slovenského jazyka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu