Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Skontrolujte si platnosť občianskeho preukazu, do volieb môžete mať nový

Žiadosť treba podať najneskôr do 8. marca, 11:00 hod
Žiadosť treba podať najneskôr do 8. marca, 11:00 hod

Bratislava - Polícia pre voľby upraví stránkové hodiny na vydávanie občianskych preukazov (OP). Každý volič je totiž povinný sa pred hlasovaním vo voľbách do Národnej rady SR preukázať dokladom totožnosti, teda občianskym preukazom

Aby nikto nebol ukrátený o možnosť hlasovať pre neplatný občiansky preukaz, polícia sa rozhodla pre tento krok.
Polícia podľa Denisy Baloghovej z Prezídia Policajného zboru včas vybaví všetky žiadosti, ktoré budú podané na oddeleniach dokladov príslušných polícií najneskôr do 11.00 h 8. marca tohto roka.

Národné personalizačné centrum ministerstva vnútra zabezpečí výrobu a distribúciu týchto občianskych preukazov tak, aby mohli byť vydané žiadateľom nasledujúci deň, teda 9. marca. V tento deň bude možné vyzdvihnúť si doklady do 15.00 h.

Občan by si mal platnosť dokladu totožnosti skontrolovať s predstihom. V prípade potreby si treba nový doklad včas zabezpečiť. Polícia denne eviduje desiatky nových žiadostí na vybavenie občianskych preukazov. Zákonná lehota na vydanie nového OP je 30 dní od podania žiadosti. "Nenechávajte si ich vybavovanie na poslednú chvíľu," apeluje Baloghová. Informácie o správnych poplatkoch nájdete na stránke polície.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu