Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

B. Bystrica bude vydávať voličské preukazy od 9. februára do 8. marca

Volebné preukazy si vybavujú aj turisti
Volebné preukazy si vybavujú aj turisti (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA - Mesto Banská Bystrica informuje, že pre voľby do Národnej rady SR, ktoré sa budú konať 10. marca, je určených 79 volebných okrskov.

Volič, ktorý má trvalý pobyt na území SR a v čase volieb sa zdržiava mimo jej územia, mohol požiadať o voľbu poštou. Termín na doručenie žiadosti o voľbu poštou uplynie dnes o polnoci. Žiadosť mala byť zaslaná na adresu obecného úradu v mieste trvalého pobytu tak, aby bola doručená najneskôr 50 dní pred dňom volieb, t.j. do dnešnej polnoci. Aktuálne mesto Banská Bystrica eviduje zatiaľ 255 žiadostí o voľbu poštou.

Obec na adresu v cudzine, ktorú volič uviedol v žiadosti, najneskôr 35 dní pred dňom volieb, t.j. najneskôr 4. februára, zašle obálku, ktorá obsahuje nasledovné: hlasovacie lístky, ktorých počet bude totožný s počtom zaregistrovaných kandidačných listín, obálku s odtlačkom úradnej pečiatky obce - určená je na vloženie jedného hlasovacieho lístka, poučenie o spôsobe hlasovania - spôsobe úpravy hlasovacieho lístka a návratnú obálku s heslom VOĽBA POŠTOU, adresou obecného úradu ako adresáta a adresou voliča v cudzine ako odosielateľa.
Občanom, ktorí sa chcú zúčastniť volieb do NR SR mimo miesta svojho trvalého pobytu, vydáva mesto Banská Bystrica voličské preukazy od štvrtka 9. februára do štvrtka 8. marca. Voličský preukaz sa vydáva voličovi osobne alebo prostredníctvom splnomocnenej osoby na základe platného občianskeho preukazu.

Zoznam volebných okrskov, adresy volebných miestností a ďalšie potrebné informácie sú zverejnené na oficiálnej webovej stránke mesta www.banskabystrica.sk, respektíve budú k dispozícii vo februárovom vydaní Radničných novín.



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu