Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Problémom Slovenska je pre Sulíka prílišná ľavicová orientácia

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA – Jeden z najväčších problémov Slovenska je podľa predsedu SaS Richarda Sulíka prílišná ľavicová orientácia, ktorá bráni prijímaniu dobrých riešení.

Naopak, za výhodu považuje skutočnosť, že Slovensko je pomerne malé a pri vhodných okolnostiach a politickej vôli sa dokáže prispôsobiť vývoju a prosperovať aj v ťažkých časoch. „Medzi prednosti rátam aj dobrú geografickú polohu a dobré infraštruktúrne napojenie na krajiny západnej Európy,“ povedal v rozhovore.

Predseda SNS Ján Slota najpozitívnejšie vníma samotnú existenciu samostatného, suverénneho Slovenska, o ktorom môžu jeho občania rozhodovať. Naopak problémov, ktorým Slovensko podľa neho čelí, je mnoho, či už „maďarské sily, ktoré chcú pripojiť južné Slovensko k Maďarsku“, alebo „500-tisíc cigánskych príživníkov“. Najviac ho však trápi, že „keby sa k moci dostali ľudia, ktorí hlasovali za euroval a chcú fiškálnu úniu, tak o tento štát prídeme.“

Anna Belousovová, Slotova bývalá stranícka kolegyňa, dnes predsedníčka strany Národ a spravodlivosť, ocenila relatívne nízku zadlženosť Slovenska a jeho dobrú geostrategickú polohu. Obáva sa skutočnosti, že slovenský priemysel je jednostranne zameraný na odvetvia, ktoré sú v kríze najzraniteľnejšie.

Líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič vyzdvihol pracovitosť obyvateľov našej krajiny. Najväčší problém vidí v skorumpovaných politikoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu