Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rozhodujúci súboj volieb u Puškárovej: Fico a Dzurinda na ostrie noža po 6 rokoch!

Mikuláš Dzurinda a Robert Fico Zobraziť galériu (4)
Mikuláš Dzurinda a Robert Fico

BRATISLAVA - Už v sobotu sa otvoria dvere volebných miestností a Slováci rozhodnú, kto sa dostane do parlamentu a zostaví budúcu vládu. Politické strany tak majú poslednú šancu získať hlasy voličov v súboji, ktorý vyvrcholí dnes večer na Markíze. Moderátorka Zlatica Puškárová bude v historických priestoroch národnej rady hostiť predsedov piatich strán, ktorí si častokrát nevedia prísť ani na meno. Pre Roberta Fica a Mikuláša Dzurindu pôjde zároveň o historický moment, naposledy sa v takejto dôležitej diskusii stretli po parlamentných voľbách v roku 2006.

"Sama som zvedavá s akou taktikou prídu, predsa len sa v týchto rozhodujúcich volebných diskusiách snažia byť opatrní, ale tentokrát budú naozaj silné témy," reagovala Puškárová na zloženie hostí. Okrem oboch expremiérov prijali pozvanie aj líder Mostu-Híd Béla Bugár, šéf Sas Richard Sulík a predseda KDH Ján Figeľ.

Najväčší súboj sa však očakáva práve medzi Dzurindom a Ficom, ktorí sa stretli naposledy pred šiestimi rokmi pri neúspešných diskusiách o vytvorení koaličnej vlády. Po tom, čo sa Robert Fico stal premiérom, odmietol viesť dialóg nielen s Dzurindom, ale aj inými politikmi. 

Dnešná debata sa v tomto svetle javí ako naozajstný bonbónik a dá sa predpokladať, že nebude núdza o búrlivé rečnícke vystúpenia. Istú výhodu by mohol mať Robert Fico, ktorý býval častým hosťom rôznych politických relácií, kým Mikuláš Dzurinda sa v roku 2010 stiahol do úzadia.

Na poriadne zápolenie sa tak môžu tešiť nielen diváci, ale aj moderátorka, ktorá nám prezradila:" Priznám sa, že sa na večer teším a užívam si to. Mám rada kontakt s ľuďmi a špecifické prostredie historickej budovy Národnej rady dodáva relácii dôstojnosť." Narážala tak na honosné priestory Kongresovej sály na Župnom námestí, z ktorých TV Markíza o 22:15 h odštartuje poslednú diskusnú reláciu Voľby 2012 – SÚBOJ.

V tomto luxuse bude Zlatica dusiť politikov

Rozhodujúci súboj volieb u
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Upútavka na diskusiu

Predvolebný súboj na Markíze

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu