Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Lekári v Bratislave by mali zmluvy podpísať dnes

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Lekári, pre ktorých Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Bratislave pripravila pracovné zmluvy, by ich mali podpísať dnes. Dnes o tom informovala hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Vedenie DFNsP po dohode s predstaviteľom Lekárskeho odborového združenia pripravilo pre lekárov vzorové pracovné zmluvy a personálne oddelenie následne pripravilo jednotlivé zmluvy pre 85 lekárov, ktoré si už predstaviteľ LOZ prevzal a odovzdal ich lekárom.

Ako hovorkyňa uviedla, v DFNsP dnes nastúpilo do práce 191 lekárov, 30 lekárov neprišlo. Klinika detskej chirurgie a Oddelenie patologických novorodencov poskytujú akútnu zdravotnú starostlivosť, ostatné pracoviská zabezpečujú poskytovanie komplexnej zdravotnej starostlivosti.

Hovorkyňa uviedla, že Lekárske odborové združenie oproti pôvodnému návrhu pracovnej zmluvy zo strany DFNsP vyšpecifikovalo mzdu za mesiac december 2011 priamo v pracovnej zmluve a priamo do pracovnej zmluvy zapracovalo, že zvýšenie základnej zložky mzdy sa nepremietne do zníženia nenárokovateľných zložiek mzdy zamestnanca.

Vedenie DFNsP zmeny v zmluve odsúhlasilo, keďže už v pôvodnom návrhu zmluvy to bolo uvedené v prílohe a nadväzujúcich mzdových predpisoch zamestnávateľa.

Podpísanú zmluvu doteraz do UNB nedoručil ani jeden lekár

Novú zmluvu so svojím podpisom dnes do Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) nedoručil ani jeden lekár.

Podľa hovorkyne tejto najväčšej slovenskej nemocnice Danice Lehockej si zmluvy jednotliví lekári od personalistov preberali v pondelok (5. 12.) od ranných hodín. Kedy podpísané zmluvy lekári doručia naspäť, nemocnica nevie. "Nemáme avízo, kedy sa nám budú vracať, len že nám ich donesú splnomocnení koordinátori Lekárskeho odborového združenia," povedala Lehocká.

Na pracoviskách UNB dnes chýbalo 177 z 1400 lekárov. Ešte v piatok (2. 12.) do práce neprišlo 358 lekárov. Podľa hovorkyne sa na všetkých pracoviskách poskytuje akútna zdravotná starostlivosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu