Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Lekári v UNB a DFNsP zatiaľ neprejavili záujem o nové zmluvy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Lekári Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ani Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava (DFNsP), ktorí podali výpovede, zatiaľ neprejali záujem uzatvoriť nové pracovné zmluvy. TASR to dnes potvrdil hovorkyne nemocníc.

"Zatiaľ neevidujeme žiadne vyzdvihnutie pracovnej zmluvy," povedala hovorkyňa UNB Danica Lehotská. Nemocnica je podľa nej pripravená poskytnúť lekárom nové zmluvy aj rozpis služieb. Najväčšej slovenskej nemocnici - UNB v piatok (2.12.) chýbalo na pracoviskách 358 lekárov z celkového počtu 1400. Do DFNsP vtedy nenastúpilo 66 lekárov. Dôvodom ich neprítomnosti bola podľa slov hovorkyne Dany Kamenickej práceneschopnosť alebo ošetrovanie člena rodiny.

"Vo víkendovom režime bola poskytovaná akútna zdravotná starostlivosť v zmysle potrieb pacientov," povedala dnes o aktuálnej situácii Lehotská. Do nemocnice prišlo pomôcť 12 lekárov z českej armády. Do služieb v DFNsP nastúpili dnes ráno všetci lekári podľa víkendových plánov. "Nedošlo k ničomu neočakávanému," povedala hovorkyňa DFNsP Dana Kamenická.

Na detskej klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny mali v sobotu tri príjmy, na klinike chirurgie prijali sedem akútnych stavov a oddelenie urgentného príjmu ošetrilo 137 pacientov. Akútnu zdravotnú starostlivosť poskytuje klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny, oddelenie patologických novorodencov a klinika chirurgie, ostatné poskytujú podľa hovorkyne komplexnú zdravotnú starostlivosť.

Lekári detskej nemocnice, ktorí podali výpovede, neprejavili záujem o uzatvorenie nových zmlúv. "Robíme všetko pre to, aby sa v čo najkratšom čase, pravdepodobne v pondelok, mohli podpísať zmluvy," povedala Kamenická s tým, že personálne oddelenie je lekárom k dispozícii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu