Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nemocnice ponúkajú tisíc voľných miest, chcú hlavne anestéziológov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vážna situácia v zdravotníctve sa premietla aj na slovenskom pracovnom trhu. Nemocnice v posledných dňoch intenzívne ponúkajú voľné pracovné miesta. Podľa pracovného portálu www.kariera.sk je ich momentálne k dispozícii až 1215.

Podľa analýzy ponúkaných pozícií vyplýva, že najviac hľadanými lekármi sú anestéziológovia a chirurgovia. Najväčší počet voľných pracovných miest je v bratislavskej univerzitnej nemocnici a vo fakultnej nemocnici v Trenčíne.

Z ponúkaných pracovných miest na Kariera.sk vyplýva, že z celkového počtu 50 nemocníc nehľadá lekárov iba jediná.  V priemere by každá rada prijala do zamestnania takmer 25 doktorov. Najviac, až 411 ich hľadá Univerzitná nemocnica v Bratislave. Nasledujú Fakultná nemocnica Trenčín (135), Fakultná Nemocnica Žilina (98), Detská FNsP Bratislava (85), Fakultná NsP F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici (72) a FNsP J. A. Reimana v Prešove (72).

Z výsledkov ďalej vyplýva, že podľa špecializácie ponúkajú nemocnice najčastejšie voľné miesta pre anestéziológov (129), chirurgov (120), pediatrov (84), úrazových chirurgov (62) a všeobecných lekárov (59).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu