Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PN-ky lekárov dajú preveriť sociálnej poisťovni

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Bezpečnostná rada obvodu Trnava plánuje na budúci týždeň požiadať pobočku sociálnej poisťovne o preverenie práceneschopností (PN) tých lekárov, ktorí mali nastúpiť na základe nariadení do práce vo Fakultnej nemocnici (FN) a neurobili tak aj napriek tomu, že si ich prevzali. Uviedol to prednosta Obvodného úradu (ObÚ) v Trnave Jozef Klokner.

Nariadenia o pracovnej povinnosti si zo 64 lekárov, ktorých pracovný pomer s FN skončil k 1. decembru, prevzalo 43 lekárov. Niektorí kvôli ohlásenej PN ale do práce nenastúpili vôbec, niektorí nastúpili a vzápätí odišli na vyšetrenia. Neprevzalo si v prvej etape 21, z nich 12 nebýva v obvode Trnava.

Zostávajúcim deviatim sa pokúšali rozkazy doručiť osobne pracovníci ObÚ. Výsledok je – traja lekári nariadenia prevzali, jeden odmietol. "Piatich sme napriek opakovanej návšteve nenašli, dali sme im do schránok oznámenia o opätovnom doručení. Ich povinnosťou je do troch kalendárnych dní si nariadenia prevziať na ObÚ. Zabezpečili sme pre tento účel stálu službu," uviedol Klokner.
      
V prípade, ak si nariadenia lekári neprevezmú, budú sa tieto považovať za doručené. "A ak nenastúpia do práce, začneme to riešiť," dodal prednosta ObÚ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu