Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslanci si skúsia hlasovanie deň pred ustanovujúcou schôdzou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Novozvolení poslanci sa stretnú deň pre ustanovujúcou schôdzou Národnej rady SR a vyskúšajú si v rokovacej sále parlamentu hlasovacie zariadenia a oboznámia sa s priestormi parlamentu.

Informovala o tom hovorkyňa Kancelárie Národnej rady SR Darina Jahelková s tým, že na stretnutí dostanú všetci poslanci aj základné právne predpisy a materiály súvisiace s výkonom mandátu poslanca.

Ako uviedla Jahelková, poslanci si po stretnutí okrem Ústavy Slovenskej republiky odnesú aj materiály oboznamujúce ich s prácou poslanca a fungovaním parlamentu. Dostanú Rokovací poriadok Národnej rady SR, Ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov, Zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky, Legislatívne pravidlá tvorby zákonov, Pravidlá hlasovania na schôdzach NR SR, elektronickú formu podávania a doručovania materiálov národnej rade, Ako pracuje parlament a Praktického sprievodcu prácou poslanca.

Ustanovujúcu schôdzu zvolal prezident Ivan Gašparovič na 4. apríla. Na nej poslanci zložia predpísaný sľub, zvolia orgány NR SR a parlament začne plniť všetky svoje funkcie. Vďaka stretnutiu pred ustanovujúcou schôdzou by noví poslanci už nemali mať problém s tým, ako parlament funguje a ako by sa malo používať hlasovacie zariadenie v rokovacej sále.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu