Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Volili aj krásne lyžiarky v bikinách, Yeti si zabudol preukaz

Volebná komisia zavítala aj do Tatier
Volebná komisia zavítala aj do Tatier (Zdroj: TASR)

DEMÄNOVSKÁ DOLINA – Do volebnej miestnosti v Demänovskej Doline sa dnes popoludní ponáhľali po prejazde cieľom aj viacerí účastníci lyžiarskych pretekov v plavkách, ktorí si okrem nich nezabudli do batožiny pribaliť voličský preukaz. Zábudlivosť sa vypomstila mládencovi, ktorý účinkoval prezlečený za Yetiho ako maskot podujatia.

„Chceli sme trošku odľahčiť volebnú atmosféru a pozrieť sa na v princípe vážnu záležitosť o čosi úsmevnejšie. Najprv sme išli do bikín, a potom sme nezabudli ísť voliť,“ komentovala recesistickú akciu hovorkyňa lyžiarskeho strediska Jasná Katarína Šarafínová. Mimochodom, na zaplnenom svahu na Bielej púti predviedla v bikinách svoje lyžiarske umenie aj česká modelka Agáta Hanychová.

Starostu Demänovskej Doliny Jakuba Vojteka neprekvapil s pribúdajúcim časom rastúci záujem voličov. „Takáto situácia sa u nás opakuje pravidelne pri každých voľbách. V tomto termíne je ešte citeľnejšia, lebo sme v prvom rade centrom zimnej turistiky. Parkoviská dnes od rána praskali vo švíkoch. Ľudia zo všetkých kútov Slovenska si prišli schuti zalyžovať, zabaviť sa, a potom stihli aj voliť,“ konštatoval.

„Uvedomujem si, že aj môj jeden hlas môže rozhodnúť. Všetci, ktorí odmietli ísť k volebným urnám, nemajú právo sa sťažovať,“ zdôraznil mladý muž zo Senca pred volebnou miestnosťou v Demänovskej Doline. „Už keď sme si plánovali túto lyžovačku, rýchlo sme utekali vybaviť si voličský preukaz, aby sme mohli spojiť príjemné s užitočným,“ dodala vysokoškoláčka z Trnavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu