Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

ÚVK zatiaľ bez podnetov, jej členovia sa vybrali do terénu

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ústredná volebná komisia (ÚVK) zatiaľ nezaznamenala žiadne podnety. Po skončení jej ranného zasadnutia to potvrdila zapisovateľka ÚVK Lívia Škultétyová. Niektorí členovia komisie sa po zasadnutí vybrali skontrolovať situáciu priamo do terénu.

Ako priblížila, určite navštívia volebné miestnosti v Petržalke, v oblasti Trnavy, Pezinku či na južnom Slovensku. ÚVK má opäť zasadnúť okolo 14.00 h.

Zvyšní členovia komisie dohliadajúcej na priebeh volieb ostali v jej sídle v budove ministerstva vnútra, kde sa zaoberajú telefonátmi od voličov i členov obvodných či okrskových komisií. Voliči majú aj dnes k dispozícii infolinku, na ktorej im zamestnanci rezortu odpovedia ich otázky. Linka je dostupná až do skončenia volieb, teda do 22.00 h. Svoje otázky môžu ľudia zavolať na telefónne čísla 02/4859 2020 a 02/4859 2021.

Podľa Škultétyovej sa ľudia doteraz najčastejšie pýtali na vydávanie voličských preukazov, umiestnenie volebných miestností či odovzdávanie preferenčných hlasov. V súvislosti s tým voličom odporučila, aby sledovali informácie vo volebných miestnostiach. Nájdu tu totiž informácie o kandidátoch, ktorých stiahli, alebo odstúpili z kandidátok. Na zozname kandidátov ubudlo 85 ľudí. Ako poznamenala, v prípade, že by volič odovzdal takémuto kandidátovi prednostný hlas, neprihliada sa na neho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu