Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pollák vyzýva Rómov, aby nepredávali svoje hlasy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Necelý týždeň pred predčasnými parlamentnými voľbami prichádza splnomocnenec vlády pre rómske komunity Miroslav Pollák s výzvou, aby Rómovia volili slobodne, podľa vlastného presvedčenia a aby sa nenechali kúpiť politickými stranami.

"Vyzývam Rómov, aby svoje voličské hlasy v čase organizovania parlamentných volieb 10. marca neponúkali na predaj politickým stranám a nenechali sa lacno zneužiť prípadnými nekalými praktikami niektorých politických strán," hovorí Pollák. Rómovia by si podľa jeho mali zachovať dôstojnosť a nemali by dobrovoľne ponúkať svoj voličský hlas.

Zástupcov miest a obcí, komunitné centrá a terénnych sociálnych pracovníkov splnomocnenec nabáda, aby upozornili Rómov žijúcich predovšetkým v marginalizovaných komunitách, že za prijatie úplatku a za predaj svojho voličského hlasu sa dopustia trestného činu volebnej korupcie.

Do tretice Pollák apeluje aj na predstaviteľov politických strán, aby na všetkých svojich straníckych úrovniach ostro odsúdili volebné korumpovanie, prípadné predvolebné vedomé manipulovanie a zneužívanie slabého právneho povedomia obyvateľov rómskych komunít. "Vyzývam súčasne občanov, ktorí majú poznatky o korumpovaní, aby informovali o takomto konaní volebné komisie a orgány činné v trestnom konaní," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu