Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Strach z Mojsejovej: Politici s ňou odmietli ísť diskutovať Na telo!

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová

BRATISLAVA – Tohtoročná predvolebná kampaň sa môže pýšiť viacerými novinkami. Jednu z nich musela riešiť aj televízia Markíza. Ponúkla totiž diskusnú politickú reláciu aj zástupcom menších strán. Tí však prekvapivo odmietli diskutovať spoločne so šéfkou Strany slobodného slova Norou Mojsejou.

V zajtrajšej relácii mali okrem Mojsejovej vystúpiť aj František Mikloško z Obyčajných ľudí a nezávislých osobností, Rastislav Pavlík z 99 % a Ján Budaj zo Zmeny zdola. Nám sa však podarilo zistiť, že televízia musela na poslednú chvíľu riešiť rébus s tým, že ani jeden z týchto pánov nechcel diskutovať s najznámejšou Košičankou.

„Snažili sme sa ponúknuť priestor aj menším stranám, pôvodne mali diskutovať vo dvojiciach, no nakoniec sme pristúpili k tomu, že pani Mojsejová bude v relácii sama, potom čo skončí trojica zástupcov ostatných strán,“ reagovala moderátorka Na telo Zlatica Puškárová. „Na druhej strane však chápem, že nie každému vyhovuje štýl komunikácie pani Mojsejovej,“ dodala. Treba však povedať, že v predchádzajúcich predvolebných štúdiách nebolo zvykom pozývať zástupcov strán, ktoré majú v prieskumoch menej ako jednopercentnú podporu. Výnimkou bola  len verejnoprávna televízia, ktorá musí dať v rámci zákona priestor všetkým. Šéfka SSS je však počínaním kolegov nepríjemne prekvapená. „Ako chcú potom robiť pre ľudí, keď si vyberajú, s kým áno a s kým nie. Vyberať si môžu obchodného partnera alebo manžela, nie politického súpera v debate. Sú to pre mňa úbožiaci,“ uviedla Mojsejová s tým, že ukázali, že im ide iba o seba. Budaj už v jednej politickej relácii bol na TA3. Práve tá však nedopadla pozitívne pre moderátorku Annu Ghanamovú, ktorú na druhý deň po jej odvysielaní a kritike vyhodil riaditeľ televízie Michal Gučík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu