Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

SDKÚ bude predvolebný program konzultovať s odborníkmi

MIkuláš Dzurinda
MIkuláš Dzurinda

BRATISLAVA - SDKÚ-DS dnes bude konzultovať svoj predvolebný program s odbornou verejnosťou. V nedeľu ho má schváliť v Modre ústredná rada strany.

Program s názvom 4x4 je už na internete. Ako uviedol predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda, do ťažkého terénu treba mať štvorkolku. „Aj teraz treba riadne zabrať, nielen v ekonomike. Takže symbolicky 4x4, ale nielen preto,“ povedal s tým, že modrí vybrali štyri ťažiskové oblasti a štyri riešenia pre každú oblasť.

Prioritou programu je ochrana súčasných a podpora tvorby pracovných miest. Ide podľa Dzurindu o ťažiskový pilier. Druhou prioritou je poriadok a spravodlivosť, tretím pilierom je zodpovedný štát a štvrtou podpora rodín. „Za zásadný kľúč považujeme prvý pilier programu. Budeme získavať viac práce. Preto trváme na zachovaní rovnej dane, na zachovaní pružnosti Zákonníka práce,“ zdôraznil Dzurinda.

SDKÚ-DS ponúka podľa podpredsedu strany Ivana Mikloša reálny program. „Najlepšou sociálnou politikou je dať ľuďom prácu. Vďaka reformám za dvoch Dzurindových vlád došlo k výraznému poklesu nezamestnanosti,“ uviedol s tým, že zásadná priorita modrých je nezvyšovať daňovo-odvodové zaťaženie práce, čím sa strana podstatne líši od Smeru-SD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu