Streda12. jún 2024, meniny má Zlatko, zajtra Anton

Voliť zo zahraničia chce zatiaľ vyše 220 Slovákov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Záujem voliť v marcových parlamentných voľbách do 10. januára prejavilo 221 Slovákov s trvalým pobytom v zahraničí. "Najviac žiadostí prichádza z Českej republiky a Nemecka," povedala dnes pre TASR Denisa Paulenová z Oddelenia organizačných vecí Miestneho úradu Bratislava-Petržalka.

Žiadosť o voľbu poštou musí byť doručená na príslušný úrad do 20. januára. Občania, ktorí nemajú trvalý pobyt na Slovensku, svoje žiadosti o zápis do osobitného zoznamu voličov posielajú na Miestny úrad Bratislava-Petržalka. "Denne prichádzalo v priemere 15 žiadostí, po víkende tento počet rapídne stúpol na 25 až 30 a očakávame, že bude stúpať až do 20. januára," informovala Paulenová.

Slováci sa podľa jej slov najčastejšie zaujímajú o to, či môžu podať žiadosť o voľbu poštou aj elektronickou formou. "Akceptujeme naskenované a podpísané žiadosti," vysvetľuje Paulenová.

Občania bez trvalého pobytu na Slovensku musia poslať na úrad žiadosť, čestné prehlásenie a fotokópiu platného pasu s osobnými údajmi. Miestny úrad žiadateľom o voľbu zo zahraničia pošle hlasovacie lístky a návratnú obálku do 4. februára. Aby bol hlasovací lístok započítaný, príslušný úrad ho musí dostať najneskôr v piatok 9. marca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu