Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Janiš: Sulík by mal podľa minulosti poveriť riadením NR SR iného

Stanislav Janiš
Stanislav Janiš

BRATISLAVA – Predseda parlamentu Richard Sulík (SaS) by sa mal inšpirovať Pavlom Hrušovským, ktorý sa v roku 2006 po vystúpení KDH z koalície vzdal miesta predsedu parlamentu a svojimi právomocami poveril podpredsedu Bélu Bugára. Takýto názor dnes formuloval poslanec SDKÚ-DS Stanislav Janiš.

Ak to Sulík neurobí, do úvahy podľa Janiša prichádza jeho odvolanie. „Pán Sulík má veľmi dobrú inšpiráciu, aby odišiel ako chlap, aby nerobil problémy a môžeme inteligentne pokračovať ďalej,“ povedal. Druhou možnosťou je odvolanie Sulíka.

„Buď sa vzdá sám a keď sa nevzdá, zostáva v rukách poslancov národnej rady, aby ho z tejto funkcie odvolali,“ poznamenal. Janiš podotkol, že odvolávanie je vecou rokovaní a nie jedného poslanca. Zároveň tvrdí, že Sulík na čele parlamentu nemá čo robiť, pretože zavinil predčasné voľby výmenou za "32 sekúnd slávy" a obrovskú blamáž pre Slovensko pri nezmyselnom neschválení eurovalu v utorok.

„Keďže SaS podrazila celú koalíciu, keďže SaS posadila do vysokého kresla Roberta Fica, predseda národnej rady si nezaslúži aby bol v čele parlamentu,“ myslí si Janiš.

K rekonštrukcii vlády a svojej prípadnej účasti v nej sa poslanec vyjadriť nechcel. „Rekonštrukcia je v rukách premiérky Ivety Radičovej."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu