Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ficova rétorika sa mení: Zlepenec premenoval na štvorlístok

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Neprešli ani dva dni a rétorika šéfa Smeru Roberta Fica sa výrazne zmenila. Obľúbené slovo zlepenec, ktorým od volieb v roku 2010 pravidelne častoval vládnu koalíciu a ktoré použil naposledy v pondelok, na dnešnej tlačovej besede vystriedalo slovo štvorlístok. Zároveň informoval o tom, že už vo štvrtok bude do parlamentu predložený návrh ústavného zákona o konaní predčasných volieb, ktoré majú byť 10. marca 2012.

Zhodli sa na tom predseda strany Smer s predsedami SDKÚ, KDH a Mostu-Híd. Podľa Fica vznikla dohoda na zabezpečení ratifikácie eurovalu a nasledovných zákonov, ktoré s ním súvisia.

Vo štvrtok bude predložený do parlamentu návrh ústavného zákona na skrátenie volebného obdobia tak, aby sa konali 10. marca. Po schválení tohto zákona bude parlament rokovať o ratifikácii eurovalu. Smer euroval podporí v parlamente v podobe, ako prešiel ostatnými 16 parlamentmi členských krajín eurozóny.

To ako si vysporiada vládna koalícia veci, Smer-SD nezaujíma. „Čo bude robiť štvorlístok, je ich záležitosťou. Budú niesť zodpovednosť za vládnutie do 10. marca,“ uviedol. Fico zdôraznil, že Smer má záujem stať sa vládnou stranou len na základe parlamentných volieb. „Nové vládne zoskupenie by sa malo vždy opierať o výsledky v parlamentných voľbách,“ konštatoval. Smer nemá záujem o post predsedu parlamentu v prípade odvolania Richarda Sulíka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu