Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík trvá na blokovaní eurovalu: Niekto sa chce zbaviť Radičovej

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA – Šéf SaS Richard Sulík nemení názor! Deň pred dôležitým hlasovaním, ktoré rozhodne o budúcnosti eurozóny, tvrdí, že jeho strana za euroval nezahlasuje. Koaliční partneri sa s ním ešte dnes pokúsia dohodnúť na podpore ochranného valu.

SaS naďalej odmieta zvýšenie a vznik Európskeho stabilizačného mechanizmu. Na dnešnej tlačovej besede predseda Richard Sulík vyhlásil, že celá strana zajtra zahlasuje proti eurovalu, resp. že za euroval nebude hlasovať. Zároveň uviedol, že niektorým ľuďom, ktorých mená nechcel prezradiť, nejde o euroval a o záchranu pred škodami. „Ide o to, donútiť Ivetu Radičovú k demisii,“ vyhlásil. „Odmietame prebrať zodpovednosť za rozklad vlády a za návrat Roberta Fica,“ povedal, pričom premiérku vyzval, aby sa nedala vtiahnuť do mocenských hier.

 V prípade, že by euroval na prvý pokus neprešiel, nevidí dôvod na druhé hlasovanie. „Protestujeme proti druhému hlasovaniu. Nevidím dôvod hlasovať dovtedy, dokedy si niekto povie, že výsledok je už v poriadku,“ dodal.

Tri koaličné strany SDKÚ, KDH a Most-Híd sa v pondelok na Koaličnej rade pokúsia dohodnúť s SaS na podpore eurovalu. Sulíkovi vraj ponúkajú návrh, aby o každej uvoľnenej finančnej čiastke pre zvýšený euroval i ESM rozhodovalo Slovensko zvlášť a aby každá strana mala pri rozhodovaní právo veta. Ak sa v pondelok koaliční lídri nedohodnú, SDKÚ pravdepodobne navrhne spojiť hlasovanie o eurovale s vyslovením dôvery vláde.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu