Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Žiadna dohoda o eurovale v tejto chvíli neexistuje, tvrdí SaS

Jozef Kollár
Jozef Kollár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Žiadna dohoda o eurovale podľa strany SaS v tejto chvíli neexistuje. Informovala o tom vo vyhlásení hovorkyňa strany Tatiana Tóthová. Predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár sa totiž v stredu podvečer stretol v mene SaS s premiérkou Ivetou Radičovou.

"Išlo o ďalšie zo série stretnutí, ktoré prebiehajú v súvislosti s plánovaným hlasovaním o eurovale v slovenskom parlamente," uviedla Tóthová. Cieľom rokovania bolo podľa nej nájsť taký kompromis, ktorý by nezablokoval ostatné krajiny a zároveň nebude stáť občanov Slovenska ani cent.
     
"O obsahu návrhu SaS nebude informovať, pokiaľ nebude rokovanie ukončené. V tejto chvíli však ešte žiadna dohoda neexistuje," dodala Tóthová.
     
Jozef Kollár však pre televíziu Markíza po rokovaní uviedol, že riešenie, s ktorým zo stretnutia s predsedníčkou vlády odchádza, spĺňa podmienky SaS. Po otázke, či to vyzerá na dohodu, odpovedal áno.
     
Podľa Radičovej by stanovisko Slovenska k eurovalu malo byť známe do summitu lídrov Európskej únie v dňoch 17. - 18. októbra. "Predpokladá sa, že Slovensko bude mať jasnú odpoveď na otázku, či euroval áno alebo nie," povedala premiérka. "Preto bez ohľadu na to, ako by dopadlo hlasovanie v Národnej rade SR, nemôžem odchádzať na summit bez mandátu. Bez ohľadu na to, s akou odpoveďou prídem. Ale musím mať odpoveď. Inak ten summit nemá náplň rokovania. Ja nespôsobím zrušenie rokovania summitu, takže tým je daný termín veľmi pevný," uviedla po dnešnom rokovaní vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu