Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pocta Demitrovi: Halák bude chytať s Paľom na prilbe!

Na prilbe Demitra oslavuje gól na OH vo Vancouveri Zobraziť galériu (2)
Na prilbe Demitra oslavuje gól na OH vo Vancouveri (Zdroj: InGoalMag.com)

VANCOUVER/BRATISLAVA - Včerajšia posledná rozlúčka s Pavlom Demitrom († 36) sa niesla v znamení sĺz a spomienok na vynikajúceho hokejistu, kamaráta, otca a manžela. Originálnym spôsobom sa mu rozhodol vzdať hold aj brankár zámorského tímu St. Louis Blues Jaroslav Halák. Na jeho prilbe sa zaskvie Demova podobizeň.

Halák chce otvoriť novú sezónu v NHL s kresbou Pavla Demitru na zadnej časti masky, ktorá ho zobrazuje pri oslave gólu na zimných olympijských hrách v hokeji vo Vancouveri vo februári 2010, kedy viedol v kanadskom bodovaní. Jej autorom sa stal Jason Livery zo známeho štúdia Head Strong Grafx. So zvyškom prilby podľa portálu ingoalmag.com pomáhal Halákov kamarát zo Slovenska, pričom štúdio urobilo ešte nejaké zmeny.

Halák nie je jediným brankárom, ktorý sa rozhodol venovať miesto na svojej maske pamiatke Demitru. Gólman Minnesoty Wild Josh Harding si takto spomenul na trojicu stratených bývalých spoluhráčov počas posledného roka - okrem Demitru na zadnej strane jeho masky svietia mená aj Ricka Rypiena a Dereka Boogarda.

Pri havárii na letisku Tunošna zahynul minulý týždeň v stredu prakticky celý tím ruského hokejového klubu KHL Lokomotiv Jaroslavľ vrátane Pavla Demitru a troch českých hokejistov Jána Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka. Rus Alexander Galimov († 26), ktorý bezprostredný pád lietadla prežil, po piatich dňoch svoj zápas o život v moskovskej nemocnici prehral. Nažive zostal iba člen posádky Alexander Sizov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu