Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zlodejov zaujímala len hotovosť, notebooky si nevšímali

V tejto budove úradovali Zobraziť galériu (3)
V tejto budove úradovali "slušní" zlodeji

HUMENNÉ - V šoku zostali dnes ráno upratovačky v dvoch reštauráciách na humenskej ulici Mieru. Keď objavili vylomené vchodové dvere na prevádzkach, okamžite volali majiteľov a políciu. Na prvý pohľad bolo zrejmé, že dlhoprstí mali úspech. Celkovo sa im podarilo "vybieliť" šesť prevádzok.

Podľa majiteľov museli ísť zlodeji na istotu. Podľa nich čakali v blízkosti a keď okolo tretej nadránom uzamkli posledné odchádzajúce čašníčky vchodové dvere do budovy, zlodeji neváhali a využili príležitosť. Zadná strana poschodovej budovy je betónovým plotom a záhradami oddelená tak, že nikto v blízkom okolí nevidí, čo sa vzadu odohráva.

Zlodeji najprv bez problémov otvorili neuzamknutú plechovú bránu, potom vypáčili plastové dvere na prízemí a keď boli vo vnútri začali násilím otvárať jednotlivé prevádzky. V prvej budove vyrabovali dve reštaurácie, potraviny, solárium a relaxačné centrum. V ďalšej, susednej budove vybielili iba jednu prevádzku ale tam to urobili dôkladnejšie. Stihli vypáčiť hracie automaty v herni a zobrať si tržbu z reštauračnej časti vyše 600 eur.

Zlodeji išli takmer výlučne iba po peniazoch. Nikto nevie, prečo si nezobrali aj tri položené notebooky, či fotoaparát. Zo všetkých prevádzok zmizla iba hotovosť a iba v jedinom prípade si odniesli 2 kartóny cigariet. Majitelia tvrdia, že za barovými pultmi boli vyložené drahé značkové alkoholy a vína, ale tie zostali bez povšimnutia zlodejov.

Je zvláštne, ale takmer všetci z poškodených, označili týchto zlodejov za slušných. Dokonca sú radi, že ich prevádzky neobstali po rannom vyčíňaní horšie. Vraj si pred príchodom na miesto činu predstavovali, že nájdu svoje interiéry porozbíjané. Čakali ich len poškodené dvere a stopy na vypáčených uzamknutých skrinkách.

Humenská polícia informovala, že poškodeným majiteľom zlodeji ukradli celkovú hotovosť vyše 1600 eur. Škody na zariadení budú vyčíslené neskôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu